Ungdommen er verdt å kjempe for

Norwegian lanserer omsider ungdomsbillett. SAS frykter ikke at ungdommen vil gå over til konkurrenten av den grunn.
Torsdag, 20 november, 2014 - 15:03


Med Norwegians nye ungdomsbillett kan ungdom mellom 18 og 26 år fly billigere innad i Norge, samt mellom de nordiske hovedstedene.

– Ungdomstilbudet begynte som en kampanje, men responsen var såpass god at vi valgte å innføre ungdomsbillett som et fast tilbud. På den måten kan ungdom reise oftere og besøke familie og venner, sier Astrid Mannion, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian.

Frykter ikke konkurranse

SAS har operert med ungdomstilbud siden 70-tallet. Dagens ungdomsbillett er veletablert og har blitt svært populær de siste årene. SAS frykter ikke at de vil miste ungdomskunder til Norwegian framover.

– Ungdom nå til dags er gode i matematikk, og kan enkelt regne ut tilleggsgebyrene. Da vil de raskt se hvilket flyselskap som gir det billigste billettalternativet. I denne sammenheng er SAS svært konkurransedyktige, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

Prisen ungdommer betaler til SAS inkluderer alle tilleggsavgifter, som medsendt bagasje. Norwegians ungdomsbillett kommer med flere tilleggsgebyrer som gjør billetten dyrere enn prisen i utgangspunktet. Norwegian mener likevel at de er rustet til å konkurrere om ungdommens gunst.

– Konkurranse er bra, og de reisende gagnes uansett, sier Mannion.

Reiseglad ungdom

Ungdom, spesielt studenter, reiser mer enn noen sinne. Ofte blir reisene planlagt spontant, og gode ungdomstilbud fra flyselskapene sikrer ungdommen billige billetter uansett.

– Det er viktig at flyselskapene imøtekommer livsstilen og det økonomiske presset ungdom utsettes for. Ungdom fortjener gode tilbud, sier Johansen.

SAS kommer til å satse enda mer på ungdom framover, men foreløpig er planene hemmelige.

Gullperiode

SSB melder en økning av vanlige passasjerflybilletter i årets tredje kvartal. Sammenlignet med samme kvartal i fjor, har prisene steget med omtrent 9 prosent. Johansen mener likevel at det ikke er grunn for bekymring hos forbrukerne. Han understreker at prisene er sesongbaserte og den høye etterspørselen rundt juletidene gir dyrere billetter. Utsiktene framover er lyse.

– Det siste halvannet året har flybilletter aldri vært billigere i Norge, og aldri har det vært presentert så mange tidsbesparende produkter. Dette er rett og slett en gullperiode for forbrukerne, avslutter Johansen. 

Emneord: