Utsetter å lese og stryker med vilje

Nå og fremover er det eksamen for HiOA sine studenter. Mens Universitas skriver at studentene utsetter ting daglig, så skriver Dagens Næringsliv at flere studenter stryker eksamen med vilje.
Torsdag, 20 november, 2014 - 11:45


Å prokrastinere betyr at man utsetter en planlagt handling skriver Universitas. Frode Svartdal sier til Universitas at hvis man utsetter noe får man mindre tid til å fullføre det, som fører til stress og at man angrer. Det kan igjen føre til angst. I følge han handler det også om motivasjon, at man gjør andre ting for å unngå noe negativt. Svein Sigurd Kvalnes sier til samme avis at mange studenter med eksamensangst utsetter lesingen så de kan skylde på dårlig tid.

Bedre tid

Mens noen studenter utsetter lesningen, er det andre som stryker med vilje, skal vi tro Dagens Næringsliv. Det er særlig ingeniørstudentene som har høy stryk prosent, på 14,8 våren 2014. Høgskolen i Oslo og Akershus lar deg kun gå opp til konteeksamen hvis du strøk eksamen eller var syk. Altså kan man ikke ta ny eksamen for å få bedre karakter. I følge Dagens Næringsliv er det ikke dårlige studenter som er problemet, men heller at studentene stryker med vilje så de får bedre tid til å lese til eksamen.  

 

 

 

 

Emneord: