Benjaminprisen til Uranienborg skole

Uranienborg skole mottar Benjaminprisen 2014 for sitt arbeid mot rasisme.
Mandag, 26 januar, 2015 - 15:49


Benjaminprisen deles årlig ut til en skole som har utmerket seg i sitt arbeid mot rasisme og diskriminering. Det er Holocaustsenteret på Bygdøy som deler ut prisen i samarbeid med Utdanningsdirektoratet.

I fjor vant Uranienborg den gjeve prisen, og utmerkelsen ble mandag feiret med 4. til 10. trinn.

Til stede var også ordfører Fabian Stang og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, som begge ble mottatt som rockestjerner av skoleelevene. Sistnevnte sto for utdeling av prisen, og tok seg tid til å hilse på flere begeistrede publikummere på vei ned midtgangen.

–  Dette er en av de aller fineste og viktigste tingene jeg gjør som kunnskapsminister. Gratulerer med årets Benjaminpris! utbrøt kunnskapsministeren fra scenen, til voldsom applaus.

Han tok seg likevel tid til å trekke fram de triste aspektene ved prisen. Stillheten bredte seg blant oppsperrede barneøyne da kunnskapsministeren fortalte om drapet på Benjamin Hermansen, som ble drept på Holmlia for fjorten år siden.

– Ut av denne tragiske historien kommer det hvert år en feiring av alt det gode. Mangfold, respekt og toleranse. Dette er en pris for å minnes og feire alt det flotte arbeidet dere har gjort. Dere kan virkelig være stolte, sa Røe Isaksen til skoleelevene.

Emneord: