Dyrevold kan føre til menneskevold

Drapsmenn og voldsuttøvere har i mange tilfeller torturert og drept dyr i sin barndom. Leder og veterinær i dyrevernorganisasjonen NOAH, Siri Martinsen, håper denne sammenhengen skal få politiet til å ta voldssaker som omhandler dyr mer alvorlig.
Torsdag, 22 januar, 2015 - 11:32


Studier fra FBI i USA viser at opp mot 60 % av innsatte voldsuttøvere også har begått voldelige handlinger mot dyr. FBI har etterforsket dyrevoldsaker, som ledd i voldsforebygging og etterforskning av vold og drap på mennesker.

Siri Martinsen mener forskningen på feltet har vært så godt som ukjent hos det norske politiet. Gjennom sine 25 år med anmeldelse av dyremishandling, har hun opplevd at sakene ikke har blitt tatt på alvor.

– Enkelte sektorer har hatt et inngrodd forhold til at dyr ikke skal prioriteres. Politiet har vært én av disse. Det har nærmest vært en automatikk i at selv grove tilfeller av mishandling ikke blir gjort noe med, sier Martinsen.

Samarbeid for dyrevelferd

 

Det ser imidlertid ut som dyrevelferd vil komme høyere på prioriteringslista til politiet i fremtiden. Politiet og Mattilsynet har blitt enige om å arbeide tettere for å styrke dyrevelferden i Norge.

– Bekjempelse av vold mot dyr er et felles ansvar, sier Astrid Borge fra Politidirektoratet.

Borge forteller at dyrevelferd er viktig for politiet, og ser på samarbeidet som en ny start for bekjempelse av dyrevold. Hun sier politiet vil legge vekt på kompetanseheving for å lykkes med dyrevelferdsarbeidet.

Siri Martinsen er svært fornøyd med samarbeidet mellom politiet og Mattilsynet.

– Dette er historisk å få være med på, forteller Martinsen.

 

Emneord: