PST med ny Krekar-rapport

Oslo tingrett behandlet i dag vedtaket om tvangsflytting av Krekar til Kyrksæterøra. I går kveld kom PST med en ny rapport til Brynjar Melings store overaskelse.
Tirsdag, 27 januar, 2015 - 10:36


Foran en spent forsamling i Borgarting lagmannsrett hadde politiadvokat Vegard Rødås sitt åpningsinnlegg. Plutselig brøt mulla Krekar ut:

– Jeg hører ingeting, ingenting!

Han rev av seg headsettet, hvor han fikk oversettelsene på direkten, lente seg godt tilbake og la armene i kors. Politiadvokaten snakket ikke nært nok mikrofonen, og publikum hadde også problemer med å høre hva han sa.

Meling fikk rapporten i går kveld

En nylig utarbeidet rapport fra PST ble lagt frem under dagens rettsak. Brynjar Meling kunne informere om at han hadde mottatt rapporten sent i går kveld.

– Dersom jeg hadde mottatt rapporten tidligere ville min argumentasjon vært annerledes, sa Meling.

I rapporten kom det fram at PST frykter mulla Krekar kan oppfattes som en slags martyr i enkelte miljøer etter rettsakene og dommene mot han.

Frykt for fysisk kontakt

PST mener de kan dokumentere at mulla Krekar har hatt kontakt med ekstremt islamistiske miljøer i Oslo, og ønsker å hindre at dette kan skje i fremtiden. Derfor ønsker de å flytte han til et sted hvor de lettere kan ha kontroll på hvem han har kontakt med.

Kyrksæterøra sees på som et ideelt sted ettersom det ikke er i nærheten av en  internasjonal flyplass, samtidig som det ligger nært nok til at han kan få besøk fra sin nærmeste familie.

Vil besøke Kyrksætøra

Ifølge Dagbladet sier Meling at det ikke bare er avstanden til Kyrksætøra som er problemet, men vedtaket i seg selv.

– Det er ikke slik at Hønefoss vil være noe bedre enn Kyrksæterøra, sier han til Dagbladet.

Selv om mullaen ønsker å forbli i Oslo vil han gjerne besøke Kyrksætøra for å hilse på innbyggerne.

– Markeringsbehov fra FrP

Brynjar Meling mener vedtaket fra Oslo politidistrikt er instruert av justisminister Anders Anunsen (FrP) og er et rent partipolitisk spill fra FrP. Meling mener FrP har lovet velgerne noe de ikke har hjemmel til i lovverket.

 

Emneord: