Sexkunden: – Jeg var egentlig bare nysgjerrig

Han er aktiv i idretten, er i fast jobb og driver med organisasjonsarbeid. Før jul i fjor kjedet han seg en kveld. En telefon, en taxi og en svingdør senere lå han i samme seng som en estisk prostituert.
Torsdag, 22 januar, 2015 - 15:51


I en eldre bygård i Oslo sentrum sitter tjueåringen i en leilighet han kjøpte i fjor til over 3,2 millioner. Laptopen ligger på stuebordet, det var på den det hele startet. Et enkelt klikk ga hundrevis av valg. På et hotell i Oslo sentrum møtte hun ham i heisen, uten at han visste det. Det var hennes måte å sjekke ham ut som kunde.

En av ti har kjøpt sex

Osloborgeren i tjuårene er ikke alene. Den siste rapporten fra folkehelseinstituttet om det norske folks sexvaner viser at mer enn en av ti norske menn har kjøpt sex.

I fjor ble bare 54 saker om sexkjøp anmeldt av Oslo politidistrikt, 44 prosent nedgang fra  fjoråret. i 2013 var Prosentret i kontakt med over 1200 prostituerte i Oslo, og det er ingen tvil om at mørketallene er store.

Les journalens sak om at politiet nedprioriterer sexkjøpsloven.

Likegyldig

Han angrer seg ikke. Han syntes det var greit å prøve. I vennekretsen hans er de flere som har prøvd. Han har forståelse for at menn kjøper sex. 

– Jeg har forståelse for at menn som er på byen  ringer en eskortepike når de ikke får det de vil, sier han.

Selv var han mest nysgjerrig. Han tviler på at han vil kjøpe igjen, men har ikke dårlig samvittighet overfor kvinnen. 

– Det var ikke noe problem for henne. Hun hadde en annen jobb, som hun skattet av og levde fint for. Det er jo det som var hovedjobben, mens dette var på si’, som en ekstra inntekt, forteller han.

For to tusen kroner fikk tjuåringen en time og femten minutter. Opplevelsen beskriver han som spennende der og da, men om det var verdt det er han usikker på.

– Jeg er litt likegyldig til det. Det var spennende der og da, men etterpå så tenkte jeg at jeg kunne klart meg uten. Men nå har jeg gjort det, og det var greit, sier han.

Emneord: