Bare 2 av 10 spiser brødskiver til frokost

En undersøkelse utført av Norstat viser at bare 2 av 10 spiser brødskiver til frokost. Særlig hos den yngre befolkningen er brødskiver mindre populært.
Onsdag, 22 april, 2015 - 15:27


Nordmenn er ganske flinke til å spise frokost. En undersøkelse fra opplysningskontoret for meieriprodukter viser at 8 av 10 nordmenn spiser frokost. Innholdet er derimot i endring, og Norstat har funnet at bare 2 av 10 spiser brødskiver til frokost. Blant studentene på Høgskolen i Oslo og Akershus sier Mari Nyberget at hun ikke har tid til annet enn brødskiver i hverdagen.

 

 – I helgene liker jeg å lage havrepannekaker eller yoghurt med frukt og bær, men i hverdagen har jeg egentlig ikke tid til frokost så jeg tar brødskiver med på skolen. Jeg syns det er litt rart at så få spiser brødskiver.

 

Studenten Hanad Mohamed Ali syns det er overraskende at bare 2 av 10 spiser brødskiver til frokost. Han kan ikke se for seg å spise en eneste frokost uten brødskiver.

 

– Brødskiver er jo helt grunnleggende i frokosten så jeg skjønner ikke hva det kommer av, sier han.

 

Marte Nyløkken Helseth syns den tradisjonelle brødskive-matpakka er smart for studenter med stram økonomi.

 

– Men jeg vet ikke hvor sunt det er, da, legger hun til.

 

Brødskiver til lunsj. 

Blogging og andre sosiale medier har inspirert flere med nye oppskrifter på tradisjonelle retter. Ernæringsfysiolog fra Sprudlende Sunn, Linn Hansen, har gjort vafler til sunn hverdagsfrokost på bloggen sin.

 

– Jeg syns det er fint om flere dropper brødskiven . Å spise brød til tre av fire måltider om dagen er for meg fryktelig ensformig og unødvendig. Jeg vil ha mer farger og næringsrik mat inn i hverdagen til folk.

 

Hansen mener det er fint om brødskivene kan vike for salat, omelett, yoghurt eller smoothie.

 

– Lag gjerne en god og mettende frokostsmoothie av naturell-yoghurt, bær, banan, avokado og nøtter. Denne inneholder mye gode byggesteiner og holder deg mett lenge, sier Hansen.

 

 

Emneord: