Fem dømt til fengsel i ulvejakt-saken

Hovedtiltalte, som skal ha skutt en ulv i 2014, er dømt til ett år og åtte måneder fengsel. Fire av de andre får mellom seks og ti måneder fengsel. Alle anket på stedet.
Tirsdag, 21 april, 2015 - 11:17


Seks menn fra Elverum og Engerdal har siden februar i fjor stått tiltalt for organisert ulvejakt, ifølge Aftenposten. Tirsdag ble fem av mennene dømt til fengselstraff i Sør-Østerdal tingrett. Én ble løslatt.

Alle de fem dømte anket saken videre til lagmannsretten etter de fikk forkynt dommen.

– Min klient nektet straffskyld, og han var selvsagt skuffet over dommen, sier advokat Helge Hartz til VG. Hartz er forsvarer for den den 48 år gamle hovedtiltalte.

Mennene skal ha drevet ulvejakt som en organisert, kriminell gruppe. Alle tiltalte nektet straffeskyld da saken ble behandlet i Sør-Østerdal tingrett i mars i fjor.

Den hovedmistenkte, en 48 år gammel mann, sier han trodde ulven han skjøt i mars 2014 var en rev. Aktor legger stor vekt på det mannen har sagt i telefonsamtaler, som har blitt avlyttet av Økokrim. Samtalene som har blitt avlyttet viser at mennene har vist et fast og sterkt forsett om å felle ulv. Dermed har tiltalte inngått i en “organisert kriminell gruppe”, slik at de rammes av straffelovens paragraf 60a, den såkalte magiaparagrafen.

Dette skriver retten i dommen mot de fem:

«Retten finner det klart at han en sentral initiativtaker og planlegger i den beskrevne virksomheten. Retten finner videre at han er vel kjent med de omstendigheter som retten har kommet til at bringer straffeloven § 60 a til anvendelse.»

Emneord: