Ap ligger an til økning i Lørenskog

Arbeiderpartiet ligger an til økt oppslutning i Lørenskog når forhåndsstemmene er telt.
Mandag, 14 september, 2015 - 21:46


Arbeiderpartiet har en oppslutning på 45,9 prosent i Lørenskog når forhåndsstemmene er telt, og ordførerkandidaten fra Lørenskog Arbeiderparti, Ragnhild Bergheim, er spent, men optimistisk. I 2011 vant Ap valget i kommunen med en oppslutning på 44 prosent.

Det endelige resultatet i Lørenskog kommer når klokken nærmer seg 22 og da går turen videre fra Aps valgvake på Folkets Hus i Oslo til hjemkommunen for Bergheim.

Ordførerkandidaten innrømmer at det har vært tøft å kjøre valgkamp, med lite nattesøvn og mange henvendelser, som har blitt besvart utover sene kvelder.

– Det har vært slitsomt, og gått på viljen, men jeg sov godt i natt og er mer opplagt enn på flere dager, sier hun.

Fullt kjør fra i morgen

I kveld skal hun lene seg litt tilbake, men allerede i morgen tidlig venter nye møter og forhandlingsprosesser.

– Klokken 9 i morgen er vi igang igjen, da starter forhandlingsprosessene.

I kveld deler Raghild bord med sine kollegaer fra Lørenskog Arbeiderparti på Folkets Hus. Knut Jan Nielsen, varaordførerkandidat, kjenner mer på nervene enn sin kollega. De tidligere prognosene har vært sprikende.

– Vi vant valget i 2011 med 44 prosent, så jeg håper vi skal klare det i år også. Men det er velgerne som bestemmer, sier han.

Høyre ligger an til å miste ett mandat

De første resultatene fra forhåndsstemmene viste at Lørenskog Høyre får 26,3 prosent oppslutning, en nedgang på 3,1 prosentpoeng fra siste kommunevalg. Men det er likevel en høyere oppslutning enn på landsbasis (23 prosent, ned 4,6 prosent).

Slik det ligger an nå, ser det ut til at partiet kommer til å miste ett av sine 14 mandat. Så langt ser ut til at Arbeiderpartiets ordførerkandidat Ragnhild Bergheim vil gå av med seieren.

 

Emneord: