– Jeg har ingen plan B hvis vi ikke vinner valget

Ordføreren i Ski, Anne Kristine Linnestad, har ingen jobb å gå til hvis Høyre taper valget.
Mandag, 14 september, 2015 - 19:49


– Jeg har ikke noe fast jobb å gå til eller noe plan B hvis vi ikke vinner valget. Det å være 54 år og arbeidsledig har jeg ikke engang tenkt på, sier Linnestad.

Selv om hun går en noe usikker fremtid i møte, er hun likevel ikke nervøs før det avgjøres i kveld.

Har troen

Linnestad var avslappet og rolig da hun avga sin stemme på Vevelstadåsen skole tidligere i dag. Siste meningsmåling utført av Østlandet Blad viser at Høyre ligger på 31,5 prosent. Arbeiderpartiet følger like bak med 31,3 prosent.

Selv om Arbeiderpartiet hatt en oppadgående kurve de siste ukene, føler Linnestad seg likevel sikker på at hun får sitte som ordfører også den kommende perioden.

LinnestadBarnLinnestad la vekt på hvor viktig det er å stemme da hun tok en prat med skolebarna. Foto: Carina HunshamarFokus på barn og unge

Uansett hvordan valget ender, ønsker Høyres ordførerkandidat å fremme de unges muligheter de fire neste årene.

– Vi i Ski Høyre ønsker å fokusere spesielt mye på forebyggende tjenester for barn og unge, sier hun.

Linnestad trekker også fram videreutdanning av lærere, barnehagelærere og sykepleiere som viktige områder for partiet.

Klar for å samarbeide

Det ser ut til at Ski blir en kommune med to dominerende partier også etter valget, men uten et parti som står med flertall alene. Linnestad forteller at Høyre ønsker å fortsette samarbeidet med FrP, KrF og Pensjonistpartiet om de skulle få flertall sammen. De andre borgerlige partiene ønskes også velkomne til samarbeid.

Hun er også åpen for samarbeid med Arbeiderpartiet.

– Jeg har vært åpen for samarbeid med Ap siden forrige valgkamp i 2011. Så den ballen legger helt og holdent hos Tuva Moflag, avslutter Linnestad.

Emneord: