For mange velgere er hjertesakene avgjørende

I valglokalene på Lillestrøm har stemmelokalene vært fulle.
Mandag, 14 september, 2015 - 21:09


Ida Charlotte Finstad (19) og Kristin Marie Berg (19) stemte for første gang i dag i Skedsmo kommune.

– Det gikk rolig for seg, sa Kristin Marie Berg, da hun stemte ved valglokalet på Rådhuset i Lillestrøm.

Så på hjertesakene

– Jeg var sikker på hva jeg skulle stemme før jeg ankom valglokalet, og det kom jeg frem til ved å se på hjertesakene til de ulike partiene, sier hun.

Utspillsjenter Skedsmo Lisa AsbergMiljøbevisste: Kristin Marie Berg og Ida Charlotte Finstad legger stor vekt på miljøsakene til de. Foto: Lisa Åsberg Ida Charlotte Finstad valgte å forhåndstemme for noen dager siden. Før hun stemte testet hun ut diverse valgomater. Det fikk hun ingenting ut av. Hun synes det var vanskelig å finne ut av hva politikerne egentlig står for.

– Jeg føler ikke at jeg har fått tilstrekkelig med informasjon om hva de ulike partiene faktisk mener. Politikerne kan være så manipulerende noen ganger. Det er lett å være enig med dem, fordi de snakker så godt for seg, sier Finstad.

La vekt på miljøet

Begge jentene la vekt på miljøpolitikken i Skedsmo kommune da de stemte. De tenker begge fremover, og tror at kommunen kan skape en bedre miljøby.

– Jeg håper og tror at hvis de riktige partiene styrer sammen så kan mange gode og miljøvennlige tiltak bli gjennomført her i Skedsmo, sier Finstad.

Emneord: