Ser likheter mellom politikk og ishockey

Venstres ordførerkandidat i Ski, Camilla Hille, tar med seg erfaringer fra en lang karriere innenfor hockey og barnekor når hun tar opp kampen mot Arbeiderpartiet og Høyre.
Mandag, 14 september, 2015 - 18:14


– Jeg er annerledes, og har alltid vært det. Jeg liker å gjøre ting på min egen måte, og er ikke redd for å skille meg ut, sier Hille (41).

Landslagsspiller

På isen fikk hun godt over 50 kamper for Norge, noe som gjør henne til en av de med flest opptredener gjennom tidene på det norske kvinnelandslaget. Hille ser flere likheter mellom politikk og ishockey.

– Det å kjempe til siste slutt har jeg definitivt tatt med meg fra ishockeyen. Jeg har opplevd altfor mange ganger at vi har sluppet inn mål fem sekunder før slutt, forteller Hille.


Hille forteller også at hun har tatt med seg konkurranseinstinktet fra ishockeyen til politikken. Hun vil ikke være med på at det kun er den nåværende ordføreren, Anne Kristine Linnestad (H), og Tuva Moflag (Ap) som kjemper om å bli ordfører. Det nevnte konkurranseinstinktet i henne vekkes når «alle» snakker om at det bare er de to som kjemper om å bli ordfører i kommunen.

– Jeg trigges og provoseres av det. Det er på tide med en ny ordfører i Ski nå. Hvis jeg blir ordfører ønsker jeg å være en politisk ordfører. En politisk ordfører har ansvaret for at de vedtakene som fattes av kommunestyret blir fulgt av administrasjonen. Det er ikke tilfelle i en del saker i dag, mener Hille

Synger om valget

Både Ski Venstre og Hille selv har vært svært aktive på sosiale medier i forbindelse med valgkampen. Nylig la partiet ut en sang på sin Facebook-side der de synger om sin egen politikk. Ifølge Hille er målet å få oppmerksomhet og å skille seg ut fra de andre partiene.I refrenget synger de blant annet at «Nedre Torg skal ikke bygges ned. Stem på Venstre for vi lover det». Dette er en viktig sak for Venstre.

– Vi ønsker å skape liv i sentrum, og å lage en skikkelig miljøby. Ski sentrum er ikke spesielt pent. Det må det gjøres noe med. Vi ønsker å ruste opp Nedre torg, for Ski trenger et offentlig samletorg der folk kan møtes, sier Hille.

I tillegg synger de at «Alle barn, ja de skal ha det bra». Forebyggende arbeid for barn og unge er en av Hilles hjertesaker.

– Vold avler vold, og det er veldig nedbrytende for samfunnet. Vi må snakke om vold og overgrep tidlig med alle småbarnsforeldre. Helsestasjonene i Ski må følge opp familier med dårlige ressurser slik at de får trygghet i foreldrerollen, mener Hille.

Nå venter noen intensive dager med jobbing før valgkampen er over. Hille forteller at hun ser frem til valgdagen.

– Jeg har en veldig god følelse. Vi har vokst jevnt og trutt de siste fire årene, så jeg har absolutt troen på oss i år, avslutter Hille.

 

 

Emneord: