Boligprisene synker – leieprisene holder seg stabile

Eiendom Norge melder i dag om et fall i boligprisene sammenliknet med forrige måned.
Tirsdag, 6 oktober, 2015 - 12:26


På landsbasis viser utviklingen et fall på gjennomsnittelig 0,9 prosent, men med store variasjoner i ulike deler av landet. I Stavanger falt prisene med 2,2 prosent fra forrige måned. Utviklingen har ikke vært like drastisk i Oslo med 0,6 prosent nedgang, skriver Norges Eiendomsmeglerforbund. Med sesongjusterte priser ender derfor utviklingen på 0,1 prosent, ettersom prisene på denne tiden av året er lavere enn forrige måned

Oslo-markedet med minst nedgang

Administrerende Direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund,Carl O. Geving forklarer til E24 at markedet forholder seg sterkt i Oslo, og at det forventes en moderat prisutvikling ut året. Han mener grunnen til dette er at det fortsatt er en befolkningsvekst i hovedstaden og et godt arbeidsmarked.

Leieprisene lite rammet

Geir Skogheim fra Utleiemegleren Frogner forklarer at dette moderate fallet i boligpriser ikke vil ha noen umiddelbar påvirkning på utleieprisene i Oslo.

– På kort sikt vil det gjøre at de som sitter med en utleiebolig vil holde på denne fremfor å legge den ut for salg. Skulle fallet i boligprisene holde seg over tid, og antall boliger i leiemarkedet være høyere enn normalt, vil man i spesielt utsatte områder måtte senke leieprisen

– Utleiemarkedet er generelt mer stabilt enn salgsmarkedet, og blir derfor i mindre grad påvirket av et prisfall slik vi ser nå, sier Skogheim.

Færre utleieboliger

Den siste tiden har det også vært en nedgang i antall utleieboliger som ligger ute på finn.no

– Normalt sett ligger det mellom 2200 og 2500 utleieboliger i Oslo ute, men det tallet har den siste måneden gått ned til om lag 1550, forteller Skogheim.

Dette kan skyldes at mange har valgt å redusere prisen på sin bolig for å få leid den ut, eller valgt å selge den.

– Hvis antallet ledige boliger blir liggende på 1500 - 1800 vil nok ikke leiemarkedet få noen ytterligere nedgang, avslutter Skogheim.

Emneord: