Statsbudsjettet: WWF og Greenpeace reagerer sterkt

Store miljøorganisasjoner reagerer på et ikke-grønt budsjett.
Torsdag, 8 oktober, 2015 - 14:24


Under onsdagens kunngjøring av statsbudsjettet ble det rettet mye oppmerksomhet mot regjeringens stilling til det grønne skiftet. Budsjettet viser blant annet at regjeringen vil bruke 2,5 milliarder kroner mer på utbygging av vei, men bare 100 millioner mer på miljøteknologi.

Spesielt var det finansministerens søster, Nina Jensen, som reagerte sterkt. Hun er generalsekretær i World Wide Fund for Nature (WWF), og fortalte Dagbladet i går at hun var på grensa til provosert.

– Jeg håper nå velgerne viser at den grønne bølgen ikke bare var et blaff, men at man vil ha politikere som setter klima og miljø øverst. Jeg håper velgerne viser dette neste gang de går til urnene, sier generalsekretæren i Dagbladets direktesending.

Videre forteller hun at hun synes det er pinlig, og at budsjettet viser at regjeringen ikke bryr seg om klima- og miljøspørsmål.

– Pinlig i Paris

Greenpeace skriver i sin pressemelding at de synes det er trist å se på det nye statsbudsjettet.

– Det er vondt å se på regjeringen bruke oljepengene til å bygge vei istedenfor å starte på den virkelige jobben med å skape en fornybarsektor i Norge nå, sier leder for Greenpeace i Norge, Truls Gulowsen.

Pressemeldingen fortsetter med at regjeringen legger opp til et større utslipp av klimagasser.

– Det er en beskjed det er pinlig å ta med seg til klimaforhandlingene i Paris.

Emneord: