Vurderer gjenåpning av to trikkestopp

1200 underskrifter er blitt innsamlet for en gjenåpning av to trikkestopp. Dermed må saken tas opp i Oslo bystyre.
Tirsdag, 6 oktober, 2015 - 08:25


Trikkefører Mads Wam Schneider ønsker en gjenåpning av to av trikkestoppene som 16.august i år ble nedlagt. Siden starten av august har han samlet inn 1200 underskrifter for en gjenåpning av holdeplassene Welhavens gate og Slottsparken. Det er i tillegg opprettet en gruppe på Facebook som ønsker en gjenåpning. Gruppen har i skrivende stund 893 medlemmer.

1200 underskrifter er fire ganger mer enn det som kreves for at noe må tas opp i bystyret. Dette blir tatt godt i mot hos Venstres byråd for miljø og samferdsel Guri Melby.

Venstre synes det er positivt at Ruter nå vil gjøre en ny vurdering av holdeplassene for å være sikre på at kollektivkundene får et så godt tilbud som mulig.

Hva gjelder Venstres syn på en gjenåpning, legges det stor tillit til Ruter.

– Vi forutsetter at Ruter lytter til alle innspill som kommer og at de tar beslutninger gir kollektivkundene et best mulig tilbud.

Kommunikasjonsansvarlig for Ruter, Øystein Dahl Johansen ønsker ikke å uttale seg om Scheiders underskriftsopprop. Derimot forklarer han at Ruter vil gå gjennom analyser av nåværende markedsgrunnlag, samlet reisetid for passasjerer og passasjerenes tilbakemeldinger for å planlegge videre handling.

TrikkeførerFaisal Harlem er enig av nedleggelsen av trikkestoppet på Welhavens gate. Foto: Therese BergersenTrikkefører Faisal Harlem er enig i nedleggelsen av trikkestoppet på Welhavens gate.

– Dette stoppet var preget av stor kollisjonsfare, og det kunne til tider være risikabelt å kjøre der. Dette er et problem Samfunnsetaten har ignorert for lenge.

Han mener også at nedleggelsen av de andre trikkestoppene har ført til en mer effektivisert hverdag, både for passasjerer og trikkesjåfører. Dette mener han, med unntak av nedleggelsen av stoppet på Slottsparken.

– Det er ganske lang avstand mellom Nationaltheatret og Solliplass, så dette burde åpnes. Men jeg tror folk tar trikken uansett, og ingen kunder har klaget til meg hittil.

 21 år gamle Ingrid Meling Lunde, har ikke blitt hardt rammet av nedleggelsene, og mener det er såpass kort avstand mellom trikkestoppene at det ikke har hatt noen stor betydning for henne.

Ikke berørtIngrid Meling Lunde (21) mener ikke kollektivtilbudet er svekket av nedleggelsene. Foto: Therese Bergersen

– Akkurat Welhavens gate er jo ganske sentral, så den burde kanskje blitt holdt åpen. Men sånn som Nybrua,  er det også veldig kort avstand til neste stopp.

Emneord: