Nettavisene markerte ett minutts stillhet for Paris

Flere norske nettaviser holdt i går ett minutts stillhet etter terrorhandlingene i Paris. Måten dette ble gjort på er trolig en historisk begivenhet.
Mandag, 16 november, 2015 - 15:41


Flere institusjoner

Regjeringen og departementene holdt i går klokken 12.00 ett minutts stillhet etter terrorhandlingene i Paris. Flere institusjoner markerte dette, og blant annet kollektivtransporten stod stille ved å la busser, t-baner og trikker stanse ved nærmeste holdeplass. Flere riksdekkende nettaviser valgte å vise sin medfølelse ved å la nettsiden deres være svart i ett minutt.

For å vise respekt

Både VG, Dagbladet og Aftenposten hadde helt svarte nettsider, mens NRK brukte «Tenn et lys»-aksjonen som bilde på forsiden i ett minutt. - Dette var en redaksjonell avgjørelse som ble gjort for å vise respekt og medfølelse for ofre og pårørende, sier frontredaktør i NRK, Tone Libråten. Hun mener det er viktig å markere stillhet for nettaviser på denne måten fordi man alltid ellers kan publisere nyhetssaker på nettet.

Libråten tror at denne måten å markere stillhet på, ikke er blitt gjort tidligere i mediesammenheng. Hun påpeker at selv om det ikke kunne publiseres saker på forsiden, kunne saker likevel publiseres andre steder på nettsiden.

Emneord: