Statsbudsjettet kan bli utsatt igjen

Høyre og FrP har enda ikke blitt enige med støttepartiene V og KrF i budsjettforhandlingene for neste års statsbudsjett.
Onsdag, 18 november, 2015 - 13:49


Fristen for forhandlingene ble utvidet til i dag, men det kan se ut til at regjeringen og støttepartiene ikke kommer til enighet om neste års statsbudsjett i dag heller. Opprinnelig skulle forhandlingene være ferdig fredag i forrige uke, men forhandlingene har gått på overtid siden da. Fristen ble utsatt på ny mandag, og i dag kan fristen bli utsatt en tredje gang.

Magnus Takvam, politisk redaktør i NRK, har uttalt at det er lite sannsynlig at partiene blir enige før fristen går ut onsdag.

Bistand og grønne avgifter

Det skal være bistandsspørsmålet og de grønne avgiftene som skaper hodebry for partiene. Særlig forslaget om å bruke penger fra tradisjonell bistand til å dekke flyktningutgiftene, har gjort forhandlingene vanskelige.

Men ifølge Aftenposten skal ikke partiene være langt unna en enighet, og i løpet av de siste dagene skal det ha vært fremgang i budsjettforhandlingene, til tross for stor uenighet mellom partiene.

Emneord: