Tidoblet godterisalget

Nå har prisene steget til normalnivået igjen.
Onsdag, 30 mars, 2016 - 13:17


Priskrigen på smågodt har blitt mye omtalt i påsken. Blant annet som en trussel for folkehelsa. Men det skulle ikke stoppe salget, for forrige uke solgte Bjørnar Monge ti ganger mer smågodt enn til vanlig.

Butikkene har begravd stridsøksene og prisene på REMA 1000 Parkveien har steget fra 29 til 139 kroner per kilo. Kjøpmann Bjørnar Monge er veldig fornøyd med resultatet av den overståtte priskrigen.

– På en vanlig uke selger vi rundt 70 kilo smågodt, mens sist uke solgte vi 700 kilo. Altså en tidobling, konkluderer Monge fornøyd.

Men selv om han er tilfreds med salget så innrømmer han at han kunne ha solgt enda mer.

Prøvde å regulere

– Vi kunne solgt mer, men vi ble utsolgt for mange varianter. Noen av variantene er jo selvfølgelig mer populære enn de andre. Grunnen til at vi gikk tom var at vi ikke fikk alt vi bestilte, leverandørene klarte ikke å få nok inn i systemet, forklarer han.

Da han så at det ikke ville bli nok til alle, måtte han ta tak for å prøve å gi flest mulig muligheten til å benytte seg av det gode tilbudet.

– Vi valgte å regulere hvor mye kundene fikk kjøpe, det var jo noen som kjøpte hele bokser med smågodt og da ble det ikke nok igjen til de andre.

Synes det er gøy

Men selv om priskrigen fører til at man selger utvalgte varer med tap, er kjøpmannen bestemt på at det har vært positivt for butikken.

– Personlig synes jo jeg at det er kjempegøy med slike perioder hvor vi knuser til med sinnssyke priser. Det skaper jo mer oppmerksomhet og flere kunder som kommer innom butikken.

Emneord: