Det ukjente bandet som fylte John Dee

Det var noe som ikke stemte. Backstage ventet Bård Tufte Johansen og Harald Eia.
Mandag, 22 november, 2010 - 15:54


Det lille hedmarksbandet Autokarma ble møtt av 200 hylende fans som kunne alle sangtekstene deres utenatt.

- Vi stussa veldig. En i bandet trodde det var en folkehøgskole i salen, sier trommis Atle Ringdalen Andersen.

Autokarma hadde ikke forventet så mange mennesker på John Dee. Spillejobben ble booket to dager i forveien, og de hadde ikke engang rukket å spre ordet. Det ble ikke noe problem.

- Vi fikk en helt suveren mottakelse. Vi ble rockestjerner for én kveld med crowd surfing og hele pakka. Det føles ut som vi har vunnet i Lotto!, sier Andersen. Men noe skurret.

Et TV-stunt

- Det hele virket usannsynlig. Vi synes det var spesielt at et prestisjetungt rockested som John Dee booket lille oss, og mistenkte at det skulle være et plateselskap i salen. Noe måtte være i gjære, sier Andersen.

Men det var ikke platekontrakt som stod på menyen. Det hele var nemlig et stunt i regi av Harald Eia og Bård Tufte Johansens nye humorprogram Storbynatt. Med skjult kamera skulle det hittil usignerte og ukjente bandet få sin beste konsertopplevelse noensinne.

Storbynatts publikummere ble busset ned til John Dee og påspandert kald pils. Til gjengjeld måtte de pugge alle sangtekstene til Autokarma, og gi alt under konserten.

- Det tok helt av. Folk kunne alle tekstene og ropte ut låtønsker. Vi har ikke publisert låttitlene våre en gang.

Autokarma inspirerer til crowd surfing. Kanskje for aller første gang. Foto: CortezN’s

 

Litt skuffende

Autokarma spilte hele konserten til ende før Eia og Tufte dukket opp backstage og avslørte iscenesettelsen.

- Vi ble litt skuffa. Det var ikke ekte, og jeg hadde jo håpet på det. Vi ble også litt redde for hvordan de ville fremstille oss, men ble beroliget med at saken skal ha en positiv vinkling. Den skal hjelpe et band som ikke har så mye fans enda, forteller Andersen.

Konsertstuntet skal etter planen vises på torsdagssendingen av Storbynatt. Kanskje blir det en ny spillejobb for Autokarma allerede i NRK-studioet. I så fall kan Storbynatt bli deres gjennombruddsarena. På ordentlig.

TV-stuntet avsløres. Foto: CortezN’s

 

Se Storbynatts stuntreportasje her.

Tags: