Gatas Parlament er klar for Melodi Grand Prix

Den norske hip-hopgruppen skal knuse kapitalismen med sin MGP-låt.
Mandag, 22 november, 2010 - 15:39


På Hard Rock Cafe i Oslo ble mandag ni av bidragene til den norske delfinalene vist fram. Det er totalt 21 artister som skal kjempe om å representere Norge under den internasjonale finalen i München neste år.  Den største overraskelsen var Gatas Parlament. Med den trekkspillbaserte tango-raplåta “Jobbe litt mindre, og tjene litt mer”, vil de fronte norsk hip-hop i den populære musikkkonkurransen.

Tar hip-hopen til en ny arena

–  Melodi Grand Prix er et skikkelig proft opplegg, det er et av de beste musikkprogrammene som finnes. Vi skal lage show og ha det morsomt, sier gutta.

De påpeker at da MGP startet fantes ikke hip-hop. Nå har hip-hopen blitt en del av all popkultur, men Grand Prix har så langt ikke tatt denne sjangeren til seg.

– Vi i Gatas Parlament tar ansvar. Med å delta i MGP fronter vi nå hip-hop i en ny arena. Etter oss vil både Karpe Diem og Jodski følge, påstår de.

Nytt manifest

Gatas Parlament er kjent for å rappe om poltiske temaer. Denne gangen er intet unntak. Med “Jobbe litt mindre, og tjene litt mer” vil de omvelte hele betalingsstrukturen for arbeidere i Europa.

–  Låten blir et nytt manifest for alle arbeidere i hele Europa. I teksten finner man oppskriften på hvordan man skal tjene mer med å jobbe mindre.

Til tross for at gruppen selv karaktriserer låten som bare en middels bra låt, er vinnerinstinktet på plass.

–  Det er klart vi skal vinne! Vi er klare for å lage show og gjøre MPG enda kulere, avslutter gruppa.

 

 

 

 

Tags: