Skuffende besøkstall under åpning av jubileumsfeiring

Oslo Internasjonale Filmfestival håper på flere besøkende.
Mandag, 22 november, 2010 - 15:21


Oslo Internasjonale Filmfestival varer fra 18. til 28. november, og arrangeres for 20. gang. Gjennom festivalens historie er det blitt vist 1011 filmer fra totalt 889 regissører. Under årets jubileumsfeiring kan filmentusiaster velge blant nesten 100 spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer som vises på Filmens Hus, Eldorado kino og Rockefeller.

Få besøkende

Under åpningshelgen av festivalen var bare det bare den Oscar-nominerte ”Biutiful” som hadde fullsatt sal. Årets festivalprogram var forsinket, og kom ikke ut før én dag før åpningen. Festivalkoordinator Hans Jørgen Fari ser ikke bort i fra at dette kan være en årsak til de dårlige besøkstallene.

Han undersøker imidlertid at dette ikke er det første året åpningshelgen er rolig.

- Vi håper og tror at besøkstallene skal ta seg opp i løpet av uken, sier han.

 

Norsk-polsk høydepunkt

Et av festivalens høydepunkt er den norsk-polske ”Essential Killing”. Den polske mesterregisssøren Jerzy Skolimowskis siste film er en dagsaktuell thriller som følger soldater i jakten på en mulig terrorist. Nicolai Cleve Broch og Stig Frode Henriksen har roller i filmen som ble hedret med juryens spesialpris i Venezia.

”Essential Killing” skal markere festivalens 20-års-jubileum og presenteres i en spesialvisning på Gimle Kino onsdag 24. november.

 

Tags: