Bringer julestemningen til distriktsnorge

Billettene til Gaute Ormåsen og Cecilia Vennerstens juleturné går unna, og flere steder er det allerede satt opp ekstraforestillinger.
Tirsdag, 15 november, 2011 - 14:07


Lørdag 19. november legger Gaute Ormåsen og Cecilia Vennersten ut på norske landeveier for å spre julestemning med konserten “Vår jul”. På flere av spillestedene i landet er billettene allerede utsolgt. Showet er en gjentakelse fra 2010, da de to artistene spilte for fulle hus.

- Til å begynne med var dette tenkt som en turné av intimkonserter, men den planen røk da det kom 1400 publikummere på første konsert, sier Gaute Ormåsen.

På grunn av stor pågang er det flere steder satt opp ekstrakonserter - blant annet i Sandefjord og Brumunddal.

- Det er kjempegøy at billettene allerede er utsolgt flere steder, sier Cecilia Vennersten.

Gleder seg til å se småbygdene

- Det hyggeligste med dette er å komme til små steder hvor det kun er én hovedgate med julebelysning. Å se Norge, sier Ormåsen.

- Og å reise rundt og treffe folk, legger Vennersten til.

At de bruker mye av førjulstiden på å reise rundt, ser ikke duoen på som noen ulempe.

- Det er jo ved å reise rundt i landet og opptre at vi kommer i julestemningen. Det er selvfølgelig litt upraktisk siden jeg har barn, men da får de bare ekstra fine julegaver, sier Cecilia Vennersten.

De to artistene blir å se på en rekke småsteder i Norge, men spiller også i de store byene, som Oslo, Trondheim og Bergen.

- Vi spiller over alt, fra  Svalbard til Kristiansand. Man kommer ikke lenger nord eller lenger sør enn det, sier Vennersten.

Lover hardcore julestemning

Ormåsen og Vennersten tror julekonserten deres er blitt så populær fordi den inneholder en blanding av både norsk og svensk julemusikk som går rett hjem hos det norske folk.

- Vi synger både Prøysen, svenske og norske julelåter, salmer og amerikansk julemusikk. Dessuten passer stemmene våre godt sammen, sier Gaute Ormåsen.

Duoen forteller at de har lagt stor vekt på å ikke bare blande ut stykkene de ellers opptrer med.

- Mange lever på det de spiller for folk resten av året. Det ønsket ikke vi, så her blir det hardcore julestemning, sier Ormåsen.

Med seg har de pianist Morten Reppesgård og saksofonist Kristin Sevaldsen.

- Det som tar mest tid, er å finne de riktige arrangementene. Men musikerne bidrar veldig på den fronten, sier Vennersten.

Koblet av arrangør

Juleeventyret startet i Gjøvik for fire år siden. Cecilia Vennersten og Gaute Ormåsen var da å se på samme scene, om enn ikke samtidig. Arrangør Kim Are Holmstad presenterte artistene for ideen om å gjøre konserter også sammen.

- Vi prøvde og fant ut at det funket, sier Gaute Ormåsen.

Gaute Ormåsen er tidligere kjent fra TV 2-serien “Idol”, hvor han kom på andreplass bak Kurt Nilsen i 2003. Han fikk allikevel platekontrakt med BMG. Cecilia Vennersten er en svensk artist som er aller mest kjent for hiten “Det vackraste” fra 1995, som lå på VG-lista i 28 uker med andreplass som høyeste rangering.

Tags: