Journalister fikk språkpris

Årets Språkpris gikk til journalistene Morten A. Strøksnes og Agnes Ravatn.
Tirsdag, 15 november, 2011 - 16:17


Vinneren av årets Språkpris ble offentliggjort tirsdag etermiddag, og Agnes Ravatn og Morten Andreas Røknes stakk av med de gjeve titlene. Prisen deles ut for “framifrå bruk av norsk i sakprosa”, hvor bokmål og nynorsk har hver sin vinner. I juryens begrunnelse heter det at begge vinnerne “makter å kombinere varierte og sterke språklige virkemidler med refleksjon og analyse. Tekstene deres er festet i den flyktige avisverdenen, men det begge skriver, står seg også godt i bokform”

Samfunnskommentatorer

Agnes Ravatn fikk nynorskprisen for bøkene Stillstand (2009) og Folkelesnad (2010), begge utgitt på Samlaget, sammen med hennes virke som spaltist og kommentator i Dag og Tid. Morten Andreas Strøksnes fikk bokmålsprisen for bøkene Hva skjer i Nord-Norge? (2006, Kagge forlag) og Et mord i Kongo (2010, Gyldendal), i tillegg til hans rolle som spaltist og kommentator i dagspressen.

Fjerde Språkprisen

Hvert år deles prisen ut i forbindelse med den årlige Språkdagen, som arrangeres for å belyse norsk språktematikk. I fjor vant Elisabeth Aasen for bokmål og Jon Hellesnes for nynorsk. I tidsrommet 1992 til 2003 ble prisen delt ut annethvert år til én nynorsk- og én bokmålbruker, og prisen het da Norsk Språkpris. Dette er fjerde gang prisen er delt ut under navnet “Språkpris”. I juryen sitter Ove Eide, Tiril Rem, Karianne Skovholt og Espen Søbye. Sammen med heder og ære, mottar hver vinner 50.000 skattefrie kroner.

Tags: