Politimann vant Bokhandlerprisen

Jørn Lier Horst mottok Bokhandlerprisen 2011 for krimromanen "Vinterstengt".
Tirsdag, 29 november, 2011 - 15:30


- Det føles godt å vinne Bokhandlerprisen. Det er en bekreftelse på at det jeg driver med alene i sene kveldsstunder når ut og betyr noe for andre, smilte Lier Horst etter utdelingen på Litteraturhuset.

Gjevt med folkevalgt pris

Kulturminister Anniken Huitfeldt presenterte Jørn Lier Horsts bøker som levende da hun delte ut årets pris. Lier Horst innrømmer at prisen er verdifull for forfatterskapet. Han tror at “Vinterstengt” vil få større eksponering i bokhandlene og nå ut til flere lesere etter prisen.

Bokhandlerprisen deles ut Den norske bokhandlerforening. Ti bøker nomineres hvert år og stemmes frem av 3000 ansatte i bokhandlere landet rundt. Lier Horst forklarer at prisen er ekstra gjev, nettopp fordi den er stemt frem av folket i bokhandlene. Prisen har tidligere blitt vunnet av blant annet Jo Nesbø og Erlend Loe.

Kulturminister Anniken Huitfeldt uttrykte begeistring for Lier Horsts prisbelønte bok. Foto: Anton Ligaarden

Jobber med ny bok

Årets vinner av Bokhandlerprisen har fortsatt full jobb i politiet, selv om han også fokuserer på forfatterskapet. Han drømte aldri om å bli verken politi eller forfatter, men endte som begge deler.

- Det å skrive historier har jeg alltid synes var morsomt, men jeg valgte en karriere i politiet fordi det ikke er mange som kan leve avå skrive. Jeg trekkes mellom to profesjoner og to jobber jeg er veldig glad i.  Det er vanskelig å ta et oppgjør med en av dem, sier Lier Horst som avslutter med at han også vil gi ut bok i 2012.

Jørn Lier Horst ser lyst på fremtiden etter å ha vunnet Bokhandlerprisen 2011. Foto: Anton Ligaarden

 

Tags: