Klar for sommer, øl og musikk

Florence + the Machine gjester Øyafestivalen. De er ett av sommerens musikkhøydepunkter.
Tirsdag, 24 januar, 2012 - 13:59


Før jul solgte festivalbilllettene som varmt hvetebrød, til og med før slippene av aktuelle artister ble offentlig. Nå begynner konkurransen å spisse seg mellom festivalene. I går annonserte Øyafestivalen at Florence + the Machine holder festen gående den 8. august. Fra før er det klart at Bon Iver (US), Björk (IS) og The Stone Roses (UK) er av internasjonale band som gjester scenene. Under Hovefestivalen på Tromøya kommer hitmakeren Skrillex. I fjor fylte han Oslo Spektrum til randen.

Lars Vaular gjester Øyafestivalen i år.
Foto: Helle Gannestad

Satser på norske artister

Noen norske artister blir gjengangere. Lars Vaular, Jonas Alaska og Ane Brun blir å høre på flere festivaler. Slottsfjell-Festivalen i Tønsberg feirer ti år, og satser på norske trekkplaster. Foreløpig står Marit Larsen, Seigmen og Ane Brun som hovedattraksjoner.

Den andre tiårsjubilenten, Malakoff-festivalen på Nordfjordeid, går av stabelen 20.-21. juli og  skilter med Hurra Torpedo, Bare Egil Band og Casiokids. Svenske Lars Winnerbäck har vært stor i nabolandet lenge, og gjester denne sommeren både Norwegian Wood og Malakoff.

Springsteen tilbake

31. mai kommer Black Sabbath til Oslo Spektrum. Lenny Kravitz og Tom Petty and the Heartbreakers på Norwegian Wood fredag 15. juni.

Valle Hovin fylles av Bruce Springsteen and the E-band den 21. juli. Bandet kommer også til å holde tre konserter i Norge i løpet av juli. Det har lenge vært spekulert i om Springsteen kommer til å holde minnekonsert på Utøya under minnekonsert den 22. juli.

Tags: