Ingen Oscar til norske «Tuba Atlantic»

Det ble ingen Oscar på den norske regissøren Hallvar Witzø, som var nominert i kategorien «Beste kortfilm» for filmen «Tuba Atlantic».
Mandag, 27 februar, 2012 - 08:07


Prisen gikk i stedet til den nordirske filmen «The Shore» av regissøren Terry George og produsenten Oorlagh George. Witzø tar nederlaget med fatning og sier han er glad for at han er kommet så langt som han har.

– Jeg er verken skuffet eller lei meg. Eller jo, jeg er begge deler, men egentlig ikke, på en måte. Å være nominert er noe som jeg for alltid vil være, og reisen filmen har hatt er så fantastisk at det å ikke få selve kremtoppen er ikke en så stor skuffelse som man skulle tro, sier Witzø i en pressemelding like etter utdelingen tidlig mandag morgen norsk tid.

Lover fest

Regissøren lover at det uansett skal festes etter utdelingsseremonien i Kodak Theatre.

– Jeg er en stolt nordmann, og nå skal vi feire sammen med alle de andre nominerte. Jeg skal klemme hånden til vinnerne, prisen har de fortjent, men dansegulvet, det skal vi vinne, sier Witzø.

Den franske stumfilmen «The Artist» ble Oscar-utdelingens store vinner og fikk blant annet prisen for beste film. Se VGs oppsummering av alle vinnerne her.

 (©NTB)

Tags: