Operaen satser på barna

Et variert program for det kommende året inneholder blant annet Robin Hood på hovedscenen.
Mandag, 19 mars, 2012 - 14:58


I dag la Den norske opera og ballett fram programmet for høsten 2012 og våren 2013. Administrerende direktør, Tom Revlov, sier at de nå har et større repertoar enn noen gang. I tillegg til flere klassikere byr de også på hip hop fra Stovner, rock med Kaizers Orchestra og Robin Hood for barna.

Se smakebiter fra vårprogrammet.

Barnet i alle

Fungerende operasjef, Anne Gjevang, sier at de har satt opp flere forestillinger for barn tidligere. Det som er nytt i år er at oppsetningen blir på hovedscenen.

- Dette blir en forestilling for alle som fremdeles har barnet i seg, sier Gjevang.

Hun mener at så lenge barn ikke får beskjed om at noe er vanskelig, så vil de heller ikke oppleve det sånn. Gjevang kan avsløre at handlingen vil veksle mellom den virtuelle verden og den ekte. Publikum får bli med inn i et TV-spill om Robin Hood. I tillegg handler stykket om livet til gutten som spiller dette spillet.

Fungerende operasjef, Anne Gjevang, ser fram til barneopera på hovedscenen. Foto: Siran Yildirim

Rekrutterer publikum

Også balletsjef Espen Giljane er opptatt av at de skal ha et godt tilbud for barn. Han ser en utvikling når det gjelder besøkende på ulike moderne oppsetninger.

- Det blir flere og flere ungdommer, og selv om mange kanskje er litt motvillige, ser jeg at de som regel blir veldig imponert, sier han.

Giljane sier at balletten besøker ulike skoler hver sesong. Dette gjør de både for å rekruttere publikum, men også for å skape mer interesse rundt faget.

- Det handler jo først og fremst om å informere om hva vi driver med, men om vi oppdager en ballerina et sted er jo det bare en bonus, sier Giljane.

Balletsjef, Espen Giljane, mener balletten går inn i en mer eksperimentell sesong. Foto: Siran Yildirim

Til ære for Kirsten Flagstad

7. desember er det femti år siden operalegenden Kirsten Flagstad døde. Flagstad som var den første offentlige sjefen på Den norske opera, vil bli hedret gjennom ulike arrangementer i helgen 7.- 9. desember 2012.

Tom Revlov, administrerende direktør mener programmet de legger fram er i tråd med Flagstads ønske om likeverdighet mellom opera og ballett.

- Hun ville gjort det som oss, brukt huset slik vi gjør i dag, sier Revlov.

 

Tags: