På bok-skattejakt

Carina Krøger (18) feiret verdens bokdag med jakt på billige bokskatter på Deichmanske bibliotek.
Mandag, 23 april, 2012 - 15:10


Da dørene til Deichmanske bibliotek åpnet klokket 10 mandag morgen, var det kø. I anledning verdens bokdag arrangerte biblioteket sitt årlige bokloppemarked, hvor kasserte bøker ble solgt for 10 kroner stykket.

En av de mange som hadde tatt turen,  var studenten Carina Krøger.

Se video fra bokdagen her

- Mange skatter

- Jeg synes det er koselig å være med å feire bøkene. I dag håper jeg å finne noen spennende romaner, forteller Krøger.

Verdens bokdag feires 23. april hvert år i over 100 land. Bokdagen er, ifølge arrangøren, en markering av bokens rolle i samfunnet, boken som utrykksform, for språklig og kulturelt mangfold, for utdannelse og for kommunikasjon.

- Jeg skulle ønske at jeg fikk gått oftere på loppemarked for å finne bøker. Man kan finne mange skatter på disse stedene, påpeker Krøger.

- Hva leser du mest?

- I og med at jeg går på skole, går det mest i skole- og fagbøker. Jeg har ikke tid til å lese så mye som jeg ønsker. Men det hender jeg tar fram en roman når jeg skal slappe av, svarer 18-åringen.

 

 

Ingela Nørding ved Deichmanske bibliotek gleder seg over at mange møtte opp til bibliotekets arrangementer. Foto: Thorbjørn Kringlebotn Borlaug

Rebusløp og bokquiz

Ingela Nøding, sekretær på voksenavdelingen, er strålende fornøyd med arrangementet og oppmøtet.

- Det har vært over all forventning. I fjor hadde vi også godt oppmøte, men da var vi ikke like flinke med markedsføring. I år har vi jobbet mye bedre på den fronten. Det har vært en jevn strøm gjennom hele dagen, sier Nøding.

Biblioteket har vært stengt de to siste ukene på grunn av reparasjoner på bygningen. Nøding tror også dét er grunnen til at mange leselystne har funnet veien til biblioteket.

Foruten bokloppemarked ble det arrangert rebusløp for skoleklasser, bokquiz og diktkonkurranse på de ulike bibliotekene rundt i Oslo.  I Norge arrangeres verdens bokdag av åtte ulike organisasjoner tilknyttet det litterære mljøet.

 

 

Tags: