Følger i fars fotspor

Når man med etternavnet Heide-Steen skal hylle Frank Sinatra, ligger det en viss forventning i luften.
Onsdag, 30 oktober, 2013 - 15:35


–– Jeg er stolt over alt pappa har gjort, sier Frikk Heide-Steen (25). Likevel håper han publikum skal vurdere det han selv gjør på scenen, uavhengig av farsarven.

Neste uke har Frikk premiere på showet Young at Heart, en hyllest til sanglegenden Frank Sinatra.

— Jeg driver ikke med det samme som pappa. Han har gjort en veldig god Sinatra-parodi, men i vår forestilling gjør vi en hyllest på en annen måte, forteller Heide-Steen.

Det hviler et enormt press på en ung artist når pappa er en av Norges mest berømte artister.

— Det er vel først nå jeg forstår hvor stor pappa var. Til tider kan man selvsagt bli stresset av å skulle leve opp til det, innrømmer Heide-Steen. 

En yngre stemme

Frikk Heide-Steen har valgt å trekke fram relativt ukjent Sinatra-materiale.Stolt—Jeg er stolt over det pappa har fått til, sier Frikk Heide-Steen. Foto: Arne Vatnøy

— Det blir ikke noe My Way, for å si det sånn. Frank Sinatra er så mye mer enn det vi kjenner han best som, forteller Heide-Steen.

Forestillingen bæres av Frikk Heide-Steens stemme, akkompagnert av et storband med rutinerte, unge musikere.

— En rød tråd er at vi alle er unge. Derfor er det naturlig å fremføre materiale fra tidlig i Sinatras karriere. For meg blir det unaturlig å synge de tunge låtene om livserfaring når jeg bare er tjuefem år gammel.

Må jobbe for egen karriere

Frikk Heide-Steen er utdannet sanger fra Bårdar Musikkinstitutt og Kunsthøgskolen i Oslo. Nå står han på egne ben. At faren var en av superstjerne baner ikke en enklere vei.

— En ting jeg fikk med meg hjemmefra var at det er viktig å starte opp ting selv, forteller Frikk.

Det har han selv som har tatt initiativ til Young at Heart. Ingen manager gjør grovarbeidet. Hard jobbing skal føre tiil at forestillingen forhåpentligvis når mange.

— Jeg vil jobbe med dette til jeg blir sytti år. Da er det bare å stikke fingeren i jorden og starte ting for egen maskin.

Heide-Steen håper forestillingen blir et springbrett videre til større prosjekter.

 

Tags: