Grand Theft Auto V slår syv verdensrekorder

Dataspillet slår "Avatar" og "The Avengers" som første medieprodukt til å tjene én milliard dollar.
Onsdag, 9 oktober, 2013 - 12:29


Onsdag morgen kunne det irske rekordimperiet Guinness avsløre at dataspillet Grand Theft Auto V går inn i historien, med hele syv innslag i rekordboken. Blant rekordene finner vi kåringen av det spillet som har solgt best iløpet av sitt første døgn på markedet, samt en kåring av det underholdningsproduktet som raskest har tjent én milliard dollar.

Med dette har spillet slått en rekke medieprodukter som tidligere har holdt rekorden for førstemann til én milliard dollar. Blant disse finner vi storfilmer som “Avatar” og “The Avengers”.

Det umåtelig populære actionspillet ble lansert den 17. september og har siden den gang gått som en farsott verden over. Kritikere har belønnet spillet med toppkarakterer, og mange har karakterisert det som det beste spillet i sin sjanger.

Hylles av sjefsredaktør

Guinness Rekordboks sjefsredaktør, Craig Glenday, hyller også dataspillet i pressemeldingen:

– GTA V fortjener å bli anerkjent som en ikonisk del av moderne britisk kultur, og vi gleder oss stort over å kunne gi spillet en plass i rekordbøkene. Spilling er ikke lenger en nisjehobby, og det har GTA V bevist. Det er også svært spennende at spillet har gått til angrep på Hollywood og vunnet.

Mer populært enn noensinne

– GTA V beviser at dataspill som kulturmedium er mer populært enn noensinne, sier Erling Løken Andersen til Journalen.

Som sjef for Norges største spillmesse, SpillExpo, har Andersen bred erfaring på området. Han ser på Grand Theft Autos suksess som et naturlig skritt i medienes utvikling:

– Vi tror at spill er et fremtidsrettet medium og at det på sikt i stor grad vil utkonkurrere tradisjonelle underholdningsmedier, blant både menn og kvinner. Grafikken i nye spill nærmer seg fotorealisme, og kombinert med dype, engasjerende historier og lang levetid, er det ikke rart at mange velger spill fremfor film, påpeker messesjefen.

Han peker på at SpillExpo også er større enn noensinne. Han regner med at hele 15.000 besøkende vil møte opp på messen i november i år.

Tags: