På med lesebrillene

Berg Lions medlemmer åpner igjen dørene til Norges største bokmarked.
Onsdag, 30 oktober, 2013 - 15:11


Bunkeren på Bakkehaugen ser tom og kjedelig ut, men det ingen vet, er at den er stappfull med tusenvis av bøker for enhver interesse. Disse kan du se fra i gymnastikksalen på Vestre Aker skole fra 2. til 10. november.

Jobber hele året

Presidenten ved Berg Lions, Pål Hannemyr, forteller at de samler inn og sorterer bøker hele året. Bøkene som blir godkjent havner til slutt på det årlige bokmarkedet.Ut på markedetTorsdag begynner medlemmene i Lions Berg å tømme bunkeren

– Vi får årlig inn 100-150 000 bøker. De vi mener er salgbare og gode nok, bringes inn på markedet. Resten går i det store arkivet, sier Hannemyr.

Mange interesserte

Markedet har mange kunder, spesielt lørdagene er stappfulle. Hannemyr forteller at han er forbauset over hvor mye folk leser.

– Til vanlig henter vi åtte til ti esker med bøker per familie. Men det har også hendt at jeg har fått 3-4000 bøker. Uten tilhenger hadde jeg ikke klart å få med meg disse.

30-50-åringene er de som dominerer bokmarkedet, men også hos studenter vekkes interessen for bøker.

– Det går for det meste i fagbøker. Studenter er interessert i tema- og kunnskapsbøker. Det går blant annet mye på historie, legger Hannemyr til.

1 - 2 - 3.  Solgt!

Nytt for bokmarkedet i år, er det at de mest spesielle bøkene vil bli lagt ut til auksjon på nett.

– Disse bøkene er rene antikviteter som har en prislapp fra hundre til flere tusen kroner, kan Pål Hannemyr fortelle.

skanfil.no kan man se denne bokauksjonen som frister med førsteutgaver og unike bøker. Boka Pan av Knut Hamsun har for eksempel allerede fått et bud på hele 3500 kroner.

Vil gjøre en forskjell

Inntektene fra bokmarkedet vil gå uavkortet til veldedige formål. Hjelpetiltakene vil omfatte både nærmiljøet, men vil også strekke en hjepende hånd til mennesker på nasjonalt og internasjonalt plan.

–  Inntektene vil blant annet gå til lokale trengende, eldresentre, speidere, sykehus, Beito-leiren, ungdomsarbeid og fond- og helsetiltak, spesielt i utviklingsland, sier Hannemyr og fortsetter:

– I Malawi har vi for eksempel etablering av øyehelseklinikker. Det går det mye penger til, forklarer Hannemyr.

Tags: