Siste sjanse for Munch

Braksuksess er bare fornavnet på mottagelsen av Munch 150, men vær rask. Utstillingen om en av våre mest kjente kunstnere avsluttes nemlig førstkommende søndag, 13. oktober.
Torsdag, 10 oktober, 2013 - 13:34


2. juni i år åpnet nasjonalmuseet og Munch-museet den mest omfattende Munch-utstillingen noensinne laget. Det er 150 år siden maleren Edvard Munch ble født og utstillingen Munch 150 viser gjennom 270 verker både kjente og ukjente motiver fra hans liv, fordelt på en utstilling på Nasjonalgalleriet på Tullinløkka og en på Munch-museet på Tøyen.

Utstillingen har akkurat bikket 450.000 besøkende.

– Det har vært helt overveldende og langt over det målet vi satte oss da vi planla denne utstillingen. Så stor suksess kunne vi bare drømme om, og selv om det kanskje ikke er like hyggelig for publikum, blir vi like glad hver dag vi åpner dørene og ser køen langt ned forbi huset her, sier Eva A. W. Engeset, programansvarlig Munch 150.

For å minske køene den siste tiden utstillingen er åpen, har nasjonalgalleriet utvidet åpningstidene sine.

– De siste to ukene nå har vi hatt åpent fra 10-19 hver dag og i morgen. Fredag 11. Oktober har vi et eget opplegg kalt ”Natt med Munch”. Da blir det konserter og foredrag og utstillingen holder oppe til kl 24, forteller Engeset.

Både Munch-museet og Nasjonalgalleriet forventer lange køer i innspurtshelgen og ber folk ta seg god tid.

– Vi vet at det kommer til å bli mange besøkende, spesielt de to siste dagene, så vi håper folk har tålmodighet. Man må nok belage seg på å vente en del. Det kan også være lurt å komme litt senere på ettermiddagen, for rushet er rundt lunsjtider. Skulle man være så uheldig at man ikke rekker denne utstillingen, kan jeg glede alle med at neste utstilling ”Munch på papir” åpner på Munch-museet om ikke lenge. Det blir altså muligheter for å se Munch senere i høst også, sier Engeset.

En egen dannelsesreise

Wenche Frølich ser for tredje gang Munch-utstillingen på Nasjonalgalleriet.

– Dette er den mest spektakulære utstillingen jeg noen gang har sett, så for meg holdt det ikke bare med en gang. Jeg var på Munch-museet  for tredje gang i helgen, så da gjensto det bare å se denne på nasjonalgalleriet en siste og tredje gang, sier Frølich.

Sammen med flere andre har hun stått i kø for å se utstillingen om en av Norges mest anerkjente kunstnere både nasjonalt og internasjonalt.

– Det gjør meg glad at det er så mange unge i køen her i dag. Jeg føler det er svært få av de unge som virkelig tenker på hva slags nasjonalskatt Munch er, og hva slags kulturarv vi er så heldige å ha. Munch sine bilder gjør noe med de menneskene som ser dem. Det å gå hit, er som en egen dannelsesreise, forteller Frølich.

Førstkommende søndag er det altså slutt for suksessutstillingen, og til de som enda ikke har sett ”Munch 150” har Wenche Frølich bare en ting å si;

– Å ikke få med seg denne utstillingen, er en brist i ens egen utdannelse!

 

Tags: