Ylvis-brødrene nær smertegrensen

Suksessen rundt låta The Fox har ikke gått til hodet på Bård og Vegard Ylvisåker, men nå er brødrene slitne
Onsdag, 9 oktober, 2013 - 10:04


Journalen fikk intervju med brødrene like etter innspilling av ukas første I kveld med Ylvis. De to fortalte at det er vanskelig å ta innover seg alt oppstyret og suksessen rundt musikkvideoen The Fox. Det har gått 39 dager siden låten ble sluppet på YouTube. Ikke lenge etter slippdatoen ble videoen og låten en hit verden over. Tirsdag kveld reiste brødrene rett fra to innspillinger av I kveld med Ylvis i Oslo, og videre til New York. Der skulle brødrene delta i talkshowet Late Night with Jimmy Fallon, samt Today Show med Carson Daly. Da vi pratet med brødrene hadde suksessvideoen nesten nådd 100 milllioner visninger.

-Det er ganske ekstremt, sier Vegard.

-Det er veldig morsomt, forteller Bård.

De forstod ganske raskt at videoen og låta ble en hit, og følelsene kom raskt.

-Vi har vært på Ellen DeGeneres show, og skal nå til Jimmy Fallon. I tillegg har sangen snart passert hundre millioner klikk på YouTube. Et eller annet skjedde med The Fox som er helt sykt, og nå får vi bare forholde oss til det, sier Vegard.

100 millioner visningerBrødrene Vegard (til venstre) og Bård Ylvisåker under preffebriefen etter innspilling av “I kveld med Ylvis” tirsdag ettermiddag. Nå har de nådd 100 millioner visninger på Youtube med deres video “The Fox”. Foto: Eskil Wie

Smertegrensen

Nå er det over en måned siden oppstyret startet, og brødrene har fortsatt i samme tempo. Flere show og opptredener, ved siden av familie, kan være vanskelig å kombinere. Det kan derimot virke som brødrene får tid til alt.

-Men det er vel litt på smertegrensen, innrømmer Vegard.

Broren Bård gjesper i stolen ved siden av.

-Jeg skulle ha klippet meg, men har ikke tid, sier Bård og ler.

-Vi er usunne. Vi drikker mye energidrikker i stedet for å spise, og vi sover ikke. Vi bygger opp til en meltdown som kommer i november. Det er én uke vi har fullstendig ME, sier Vegard med en viss humor i forhold til situasjonen.

Under Farmen-innbruddet forrige uke, da brødrene var ute i skogen, hadde de glemt å ta med mat. De hadde pakket alt av utstyr, men lagt igjen provianten.

-Eller, jeg hadde med biffgryte, men ingen av de andre tenkte på det. Det viser litt hvordan det er for tiden, sier Bård.

Gjør det de har lyst til

Det vil kanskje være naturlig å tenke at brødrene har The Fox i bakhodet når de nå jobber med nye musikkvideoer. Det er derimot ikke et problem, ifølge Bård og Vegard.

-Det har ikke så mye å si, faktisk. For det første så har vi jobbet med tre musikkvideoer parallelt, The Fox, The Cabin og en til. Vi gjør forskjellige saker, med ulike stiler. Vi gjør bare det vi har lyst til, og vi vet at når vi lager en ny hyttesang, vil ikke den eksplodere og bli en ny Bilboard, sier Bård.

The Fox debuterte på 29. plass på den amerikanske Billboard-lista, og har videre klatret opp til 8. plass.

-Hvis vi hadde jaktet på det hadde vi laget en ganske lik sang, men det er ikke det vi driver med. Vi fortsetter i den gamle tralten, slår Vegard fast.

Tirsdag 8. oktober måtte Ylvisåker-brødrene spille inn to programmer på grunn av deres reise til New York samme dag, hvor de skal delta i talkshowet Late Night with Jimmy Fallon.

To innspillingerTirsdag 8. oktober måtte Ylvisåker-brødrene spille inn to programmer på grunn av deres reise til New York samme dag, hvor de skal delta i talkshowet «Late Night with Jimmy Fallon». Foto: Eskil Wie

Nytt show

Like før brødrene skulle starte innspilling av I kveld med Ylvis-show nummer to, spurte vi om suksessen var vanskelig å ta innover seg.

-Ja, og vi er vel ikke spesielt flinke til det. Men selvfølgelig setter vi pris på det, og vi ser hva som skjer, forteller Bård.

-Det er på ingen måte planlagt, og det er derfor like overraskende for oss som for alle andre. Det er ikke sånn at vi kan bli like emosjonelle for hver tiende million klikk på YouTube, sier den yngste av Ylvis-brødrene videre, før han ler.

Etter at innspillingene var ferdig, bar det rett til flyplassen og videre til New York. Mens brødrene var i luften over Atlanterhavet nådde The Fox 100 millioner visninger.

Tags: