Barndomsminner hos Artgate

Kjente figurer fra barndommen blandet med popartfarger og gatekunststil er tema for mange av Ronny Banks bilder, som stilles ut hos Artgate Skøyen i perioden 26. februar - 28. mars.
Tirsdag, 24 mars, 2015 - 15:40


Kunstinteresserte som vil få et gjensyn med sin egen barndom, kan ta en tur innom Artgate Skøyen. Der har den norske kunstneren Ronny Bank stilt ut flere av verkene sine, og mange av dem tar utgangspunkt i barndomsminner. Mikke Mus, Supermann, Mummifamilien og Tintin er bare noen av de mange karakterene han har hentet fra tegneserier og -filmer. Den nåværende utstillingen har vært siden 26. februar, og nye bilder vil bli stilt ut etter 28. mars.

Alice Jensen, daglig leder hos Artgate Skøyen, kan fortelle at bildene appellerer til mange forskjellige typer mennesker. De små bildene av tegneseriefigurer kjøpes ofte av besteforeldre som vil gi bildene til barna sine, men også unge voksne har sansen for Ronny Banks kunst. Barndommens uskyldighet og naivitet finnes i flere av bildene, og Banks har selv sagt at tegneserienes verden ga ham noen av hans aller beste øyeblikk. 

I videoen under kan du se flere av de utstilte bildene, og høre Alice Jensen fortelle om dem.

Tags: