En annerledes mamma

Kiki Daniels (28) ville uten problemer gitt opp drømmejobben som modellmamma med bransjefester, modeller, fine restauranter og fleksible arbeidstider for å ha gode venner.
Onsdag, 5 juni, 2013 - 23:59


I 11. etasje på det eksklusive hotellet Anatara Resort sørvest på paradisøya Bali har modellmammaen Kiki Daniels (28) satt seg ned med en Long Iceland-iste for å gjøre unna dagens arbeid.

Hun skal først ha et møte med en DJ som skal spille på et åpningsevent for en stor uteplass i turisthovedstaden Kuta. Kiki flyttet fra det indonesiske fastlandet til Bali da hun var 18 år med en drøm om å starte opp et modellbyrå. Siden da har hun opplevd mange nedturer, men de siste tre årene har det gått oppover. Hun har solid lønn, fleksible arbeidstider og får møte mange spennende mennesker gjennom jobben som modellmamma i So Wanted Agency.

- Hva er et godt liv for deg?

- Det å ha en familie og gode venner rundt deg. Du kan liste opp mange ting, men alt blir meningsløst uten en sterk kjerne rundt deg. Du er ingenting uten venner. Alle gleder blir forsterket hvis du har gode venner og omsorgsfulle foreldre. Er du trist en dag, så er prisen til støtten til en god venn ubetalelig! Jeg skal ikke lyve, penger er også viktig for meg. Men bare for friheten det gir, og til en viss grense. Jeg liker å kjøpe dyre ting og leve godt. Det tror jeg de aller fleste gjør, sier hun.

Med årene har hun også klart å skreddersy sin egen «drømmejobb», som modellmamma, bookingagent og klesdesigner.

- Jobben er livet mitt. Jeg jobber hele dagen – og jeg elsker det. Jeg kan nesten alltid starte når jeg vil, det betyr at jeg kan sove lenge, spise en god frokost og sole meg før jeg må jobbe. Jeg får dra på bransjefester, se etter potensielle modeller og oppleve mye spennende. Jeg får møte folk fra hele verden, sier Kiki, som også jobber med å booke DJ-er og artister til de største uteplassene på Bali.

- Nå er drømmen min å få ut mitt nye klesmerke «Solid fashion wear». Det er et merke med enkle og klassiske klær som skal være billigere enn klærne til de dyre klesgigantene, sier hun.

Hun bor alene i en leilighet sentralt i Seminyak, en liten by som ligger en halvtimes scootertur fra Kuta. Indonesia er den den største økonomien i Sørøst-Asia og har hatt positiv vekst siden den asiatiske finanskrisen på slutten av 1990-tallet.

Likevel har den økonomiske veksten ført til et større skille mellom fattig og rik. Ifølge en rapport fra IFAD (Det internasjonale fondet for landbruksutvikling) lever 70 prosent av Indonesias befolking på landsbygda, og rundt 95 prosent av disse lever under fattigdomsgrensen.

Kiki er takknemlig for at hun nå klarer å stå på egne bein og ikke i fattigdom. Slik har det imidlertid ikke alltid vært. Fra hun var 18 til 25 slet hun økonomisk og klarte ikke å få endene til å møtes. Hun levde i et lite kollektiv med dårlig standard og måtte låne mye penger fra foreldrene sine.

- Det var tøft, et svart kapittel i livet mitt. Jeg gikk aldri rundt og var sulten, men jeg måtte være svært sparsom på alt jeg gjorde og kunne ikke gjøre noen investeringer i selskapet mitt. Man må ha mulighet til å satse for å lykkes i denne bransjen. Derfor er også penger viktig for meg, sier hun.

 

Emneord: