Min nye bukse

Fredag, 29 august, 2014 - 14:36


Jeg hadde vært ute en tur, og da jeg rundet hjørnet der jeg bor, stod det en svær tilhenger akkurat der portdøra hadde vært for noen minutter siden. Høflig som jeg er, stilte jeg meg på sidelinjen og ventet. Så lang tid kunne det vel ikke ta. Det så imidlertid ikke ut til at planen til de to mennene fungerte særlig bra. Tilhengeren stod nå med halve baken på fortauet, og fronten inne i portrommet. De fikk den verken frem eller tilbake.

Etter en liten stund fikk de to øye på meg. ”Skal du inn?” spurte de. Akkurat som om jeg synes den stillestående tilhengeren var spennende å se på at jeg hadde stoppet opp for å følge med. ”Ja”, sa jeg og smilte. Ettersom tilhengeren for øyeblikket satt fast, fikk jeg lov til å krype over det ene hjulet. Det var så vidt jeg fikk presset meg forbi den trange passasjen mellom murveggen og tilhengeren. Midt i steget over hørte jeg det. Ikke minst kjente jeg buksa slippe grepet om bakenden min. Jeg fikk med et eselspark hoppet over hjulet og løp opp trappen. Jeg hørte ingen latter, men det var nok mest av medlidenhet. Sprekken var nemlig ikke særlig liten. Jeg trengte knapt vrenge buksen av.

Dermed måtte jeg i butikken å kjøpe ny bukse. Nå er det jo ikke sånn at jeg bare har den ene buksa i skapet. Men dette var den lyse hverdagsdongeribuksa mi. Og det er naturlig å erstatte den når den gamle pensjoneres. Da jeg hadde kjøpt buksa innså, jeg at jeg hadde et par andre plagg som også måtte erstattes. Riktignok ikke av samme grunn, men jeg trengte likevel en ny genser. Hvorfor? Fordi fargen på den nye buksen ikke var i samme tone som den gamle. Dermed blir jo hele skapet satt ut av balanse! Genseren jeg pleide å bruke til den gamle, sprukne buksa, passet ikke lenger til den nye.

Når man så kjøper en ny genser er det like greit å kjøpe en ekstra underdel, som kan brukes til. Ellers har man en genser som bare kan brukes til en bukse, og det er jo ikke et fornuftig innkjøp, vel! Så da ble det til at jeg kjøpte et nytt skjørt. Og så tenker man kanskje at jeg igjen måtte kjøpe ny genser, slik at skjørtet også hadde mulighet til å mingle litt rundt i klesskapet? Neida! Jeg har faktisk en topp fra før av som vil passe perfekt til. Men jeg måtte kjøpe nye strømpebukser. Om det er ett plagg som i hvert fall må passe ton-i-ton til et plagg, ja da er det strømpebuksa! Jeg bestemte meg for å kjøpe et par stykker mens jeg først var i gang. Strømpebukser har jo en lei tendens til å revne. Det har tydeligvis bukser også, har jeg erfart. Jeg kjøpte derfor en ekstra bukse. Bare for sikkerhets skyld.

Storfornøyd gikk jeg hjem med alle posene mine. Jeg seilte galant forbi portdøra, denne gang uten tilhengere til hinder, og ingen klær i minus. Hvilken dag! Lykken varte ikke lenge. Liggende i postkassa fant jeg en uventet stor strømregning.

Emneord: