Oss to for alltid

Mandag, 1 september, 2014 - 20:10


Det var han som startet det. Tro meg. Blant de ti menneskene som satt på arbeidsrommet, var det meg han spurte hva klokka var, meg han smilte til. I de trange gangene dultet han meg stadig i skulderen, og det kan jo bare bety èn ting. Plutselig var han der i tankene mine hele tiden, og jeg visste at det måtte bli oss. Da han spurte meg om jeg skulle gå på julebordet, fikk jeg ordnet det sånn at vi ble plassert ved siden av hverandre. Dette skulle bli vår kveld.

På vår kveld henvendte han seg irriterende mye til borddamen på sin andre side, utelukkende for å gjøre meg sjalu. Senere fikk jeg han på tomannshånd, og det skjedde noe rart. Da jeg lente meg frem mot vårt første kyss, snublet han og falt. Han insisterte på at han måtte dra til legevakten for å sy. Maks uflaks.

I dagene som fulgte, unngikk han meg i kantinen. Han ville bare at ingen skulle vite om oss. Jeg fant adressen hans i gule sider, skrev ut et kart, og dro på besøke isteden. Han var ikke hjemme, så jeg satte meg trofast ned på trappen for å vente. Etter 10 minutter dukket han opp. Han fikk øye på kartet som stakk opp av lomma mi, og ble rød i ansiktet. Han skjønte hva jeg hadde gjort, og synes det var søtt. Han prøvde å stamme frem noen ord. Jeg smilte overbærende og sa at ja, jeg ville gjerne bli med inn på litt kaffe.

Jeg sendte han blomster på jobben neste dag, for å minne han på vår deilige hemmelighet. Røde roser, selvfølgelig. Jeg satt på pulten min og så reaksjonen hans da han fikk dem. Han ble helt stum av glede og beundring. Jeg stusset over at han ikke kom bort og sa takk, og ga meg det der kysset jeg fortsatt ventet på. Istedenfor gjemte han blomstene under pulten. Så søtt. Han ville bevare vår lille hemmelighet.

Etter suksessen dagen før, var jeg fast bestemt på at vi skulle spise lunsj sammen i arbeidstiden. Da jeg kom inn i kantinen, hadde han allerede slått seg ned på et firemannsbord med to mannlige kollegaer. Heldigvis hadde han holdt av en plass til meg. Jeg anla min mest sexy gange og spradet bort til dem. Jeg blunket lurt til han i det jeg satte meg ned, og prøvde gjennom lunsjen å fortære dagens suppe på en forførende måte. Da jeg atpåtil begynte med beinflørtingen, ble han ble så oppspilt at han sølte varm suppe over hele bordet. Oops. Vi skulle jo bare ha det litt moro.

Neste gang jeg fikk øye på han mimet jeg et «beklager», og sendte han et trøstende slengkyss. Han ble stående stokk stiv og stirre på meg i flere sekunder. Så snudde han tvert om og masjerte inn på sjefens kontor. Senere på dagen ble jeg kalt inn. Sjefen sa at jeg måtte slutte å terrorisere «den stakkars mannen» ellers fikk jeg se til å finne meg en annen jobb. Det er tydeligvis nulltoleranse for romantikk på arbeidsplassen.

Med en sjalu sjef på nakken, og et trekantdrama i emming, ble det vanskeligere å holde kontakten med min kjære. På den postitive siden ga det meg mer tid til å planlegge bryllupsreisen vår til Maldivene.

Emneord: