Redder mat fra søppeldynga
Studentene på Universitetet i Oslo får servert restemat.
Fredag, 6 november, 2015 - 09:39
Vi kaster i gjenomsnitt 46,3 kg mat i året. Ifølge Matvett betyr det at vi kaster hver femte handlepose vi kommer hjem med, rett i søpla. – Bare det matsvinnet vi har i Norge forurenser like mye som 160 000 biler, sier Anne Marie Schrøder fra Matvett. KUTT Gourmet på Universitet i Oslo serverer restemat til studentene. Slik serveres maten som kunne gått i søpla:
Den hellige måned
Den hellige måned
Når solen har gått ned, samler muslimer over hele verden seg for å innta dagens første måltid sammen.
Ny utstilling: Brannen som forandret Oslo
Ny utstilling: Brannen som forandret Oslo
I år er det 400 år siden Oslo brant. En ny utstilling viser gjenoppbyggingen av byen.
Får slankesprøyter av fastlegen
Får slankesprøyter av fastlegen
Maja Cvetkovic (20) setter Wegovy-sprøyten i magen hver torsdag. Spesialist mener resept-praksisen er problematisk.
Reduserer matsvinn med gratis lunsj
Reduserer matsvinn med gratis lunsj
Matsvinnutvalget har kommet med nye forslag for å minske matsvinnet i Norge. Kirkens Bymisjonen en av dem som har igangsatt tiltak.
I trange tider fyrer nordmenn mer i peisen. Samtidig feies det færre piper enn før.