H12 Galleriverkstedet på Hegdehaugsveien utstiller frem til 30. oktober "Reiser i Koronaens Tid".

Norsk natur på veggen

Da Norge stengte ned i 2020, reiste kunster og arkitekt Svein Eie Sørensen (69) rundt i landets natur. Dette ble utgangspunktet for hans nye akvarelutstilling som så sterk opmøte på åpningen.
Søndag, 16 oktober, 2022 - 18:59

Onsdag kveld åpnet H12 Galleriverkstedet dørene for Svein Eie Sørensen sin nye utstilling “Reiser i Koronaens Tid”. Det er tredje gangen han stiller ut alene på galleriet. Utstillingen tar utgangspunkt i Sørensens egne reiser i Norge under pandemien, der det ikke var mulig å reise utenlands.


Svein Eie Sørensen er veldig glad for sjansen til å vise fram sine arbeider. 

- For meg ble det en god mulighet til å bli bedre kjent med vårt langstrakte og vakre land. Det ble inspirerende turer til Sør- og Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge, og resultatet ser vi her i dag, sier han.

Galleriverkstedet er stappfullt av gjester. De får servert sprudlende eplemost og live jazz ved ankomst. Med en prisliste i hånden studerer gjestene akvarellene som henger omhyggelig på hvitmalte trepaneler.

- Akvarellene på utstillingen varierer i format, stil og teknikk. Malt lag på lag, eller vått i vått. Naturens lys, former og farger er fortolket enten mot det gjenkjennelige eller mot det mer abstrakte, forklarer Sørensen om sine malerier. 

Tittelen på utstillingen er et ordspill som Sørensen har hentet fra litteraturens verden.

- Tittelen spiller på Kjærlighet i Koleraens Tid, boken til Gabriel Garcia Marquez. Jeg reiste rundt i Norge og syntes det var en greit måte å si det på, for Norge er temaet, sier han.

 

Har blitt familietradisjon


De to søstrene og moren har vært på flere av Svein Eie Sørensens utstillinger. 

Ingvild (i midten) har vært på Sørensens utstilling fire ganger. Moren er kollega av Sørensen og har kjøpt malerier av ham til sine eldste og yngste, så nå er det Ingvilds tur til å velge bilde. Hun har utvalgt seg en liten akvarell av to kyr.


Akvarellen Ingvild fikk av moren 

- Jeg husker ikke hva storesøsteren har, men i hvert fall sånn et liten bildet, så nå har vi alle en. Det er koselig, sier hun.

Søsteren hennes angir at hun hjemme har et maleri av noen små pingviner.

- Den er kjempefin, og jeg ble helt forelsket med en gang da jeg så den, sier hun. 

Søstrene forteller at det er litt andre motiver i denne utstillingen enn de har sett før.

- Det er litt annerledes. Sist vi var på utstilling var det mest dyreriket, så det er gøy at vi ser noen nye dyr og litt mer hus og landskap.

 

 

Populær mann


Siv Blyseth har i løpet av den siste måneden jobbet med å promotere utstillingen. Eva Løkke

Siv Blyseth, som er samvirkemedlem i H12 Galleriverkstedet, har samarbeidet med Sørensen om å tilrettelegge utstillingen siden 2021.

- Det har vært kjempe fint å jobbe med Svein, så flink og hyggelig å ha med å gjøre ikke minst. Så jeg synes det har gått kjempe fint. Og som du ser er han jo kjempe populær, sier hun og gestikulerer mod de mange gjestene.

Hun hjelper gjestene sammen med Hilde Morris, som også er samvirkemedlem i H12 Galleriverkstedet. Morris påpeker at det har vært litt hektisk fordi mange har ønsket å kjøpe verkene. Men det har hun full forståelse for.

- Det er bare fantastisk kvalitet. Han er veldig veldig god i liksom å fange øyeblikk. Han er bare kjempe god. Det er ikke lett å få til, roser hun Sørensen.

Sørensen selv er begeistret over kveldens oppmøte.

-  Veldig mye folk som har vært her, det er det vigtigste, hvis jeg får hyggelige tilbakemeldinger, smiler han. 

Han setter også pris på rosende ord.

- Jeg trenger jo det på selvtilliten. Jeg blir aldri fornøyd, må alltid vidre, se på bildene om det er noe jeg kunne forbedre. Det er litt som en drivkraft, sier han.

Blyseth er også glad for kveldens utfall.

- Jeg er veldig fornøyd, kjempe fornøyd. Suksess. 

Emneord: