Bærum-spillerne gjør "bølgen" sammen med fansen etter kampen. FOTO: Martin Norbeck Ellevold

Ser ut til å berge plassen

Bærum slo Træff 2-1 og blir med det trolig å se i 2. divisjon også neste år.
Tirsdag, 18 oktober, 2022 - 15:10

Kampfakta:

Bærum SK- Træff 2-1
(0-1)

Mål:
0-1 Kristengård (45 min), 1-1 Jatta (57 min), 2-1 Løvseth (81 min)

Bærums lag (4-4-2): Midtgarden, Agelin, Grimstad, Zalo, Haugen, Hauger, Bransdal, Augdal, Arvesen, Jatta, Løvseth.

Træffs lag (4-4-2): Beinset, Bøe, Forren, Holthe, Janbu, Beck, Kristengård, Urnes, Olimb, Haga, Bolsø.

Bytter hos Bærum Slemdal inn for Zalo (68 min), Khachatrjan inn for Augdal (76 min), Myrmo inn for Bransdal (76 min), Nordby inn for Løvseth (90 min)

Bytter hos Træff Hermansen inn for Olimb (46 min), Okanovic inn for Kristengård (67 min), Eltervåg inn for Holthe (89 min)

Gule kort: Midtgarden og Zalo (som må stå over neste kamp) for Bærum, og Olimb, Urnes og Janbu for Træff.

Tilskuere: 309(1)

Både Asker og Eidsvoll TF, Bærums konkurrenter i bunnsjiktet, tapte 5-0 borte denne runden, den 25., sesongens nest siste (mot hhv. Kjelsås og Ull./Kisa.) Før lørdagens kamper var de tre nesten á poeng – Bærum og Eidsvoll TF lå på 25 poeng, Asker 24. På siste plass under dem lå og ligger Frigg, som for øvrig vant med fem mål, i sin kamp borte mot Gjøvik-Lyn – 7-2, ble det der. Vålerenga 2 sikra også plassen, selv om de tapte sin kamp. Skulle det tapet hatt noe å si for dem mtp. å forbli nedtrykkstrua før siste runde, måtte minst to av de nevnte konkurrentene (Asker, Bærum og Eidsvoll TF) vunnet sine kamper. Og det skjedde altså ikke.

Fansen stormet banen
Etter sluttsignalet fra dommeren var hjemmefansen raske med å løpe ut på banen og bort til spillerne. Det var noen av de yngste som ledet an stuntet. – Og da er det altså banestorming, for første gang på førti år, enten opplyser eller skrøner speaker over anlegget - altså, det er uvisst hva han refererer til for 40 år siden.

Banestormingen er et faktum. FOTO: Martin Norbeck Ellevold

Første omgang var relativt sjansefattig og jevn. Det bølga frem og tilbake, uten at noen av lagene egentlig fikk til så mye. Så, rett før pause, gjør Bærums keeper Sondre Midtgarden en applaus-vekkende redning på et vanskelig skudd – en av omgangens prestasjoner hittil. Træff avblåses for offside, men Midtgarden har satt standarden. Eller? Like etterpå er nemlig Træffs spiss aleine igjennom, og det skjer nok mye fordi Midtgarden nøler altfor lenge idet han skal bestemme seg for om han skal ut og klarere eller ikke – det er et gjennomspill som ligner keepermat, hvis keeper er våken - og den gang altså ei. I stedet ender Træffs kristengård opp alene, upressa og med halve målet klin åpent til venstre for seg: ferdigscoret 0-1, og pause sekundet etter avspark.

I andre omgang skjer det muligens noe. Det er en del sjanser, for så vidt, men først og fremst i form av opptil flere skudd rett på keeper – fra begge lag. Bærum scorer i alle fall to bra mål, og snur kampen til hjemmepublikums store lettelse. 1-1 kommer relativt tidlig i omgangen, rett etter Træff har fått 2-0 annullert for offside, for øvrig. Midtgarden slår langt fra femmeteren opp til Løvseth, som på 35 meter omstendelig får tatt ned ballen feilvendt. Han har to mann rundt seg, og det er da han gjør noe langt mindre omstendelig, nemlig å hælsparke ballen perfekt igjennom til Mohammed Jatta, som har løpt seg fri fra sine to vakthunder – de totalt fire Træff-spillerne er borte vekk i én manøver, idet Jatta atpåtil gjør medtaket riktig og kontrollert kan prikke inn utligning.

- Årets mål
Ti minutter før slutt får Bærum frispark på 25 meter. Rasmus Løvseth setter det like gjerne rett i krysset. Keeperen er på den og i full strekk, men det hjelper ikke. Helt mot slutten får Træff en god dobbeltsjanse, men denne gangen er Midtgarden parat – selv om også disse to skuddene går rett på keeper.

Bærums hovedtrener, Knut Nielsen, føler ikke de har berga plassen riktig ennå: - Vi er ikke helt der. Vi har respekt for kampen som er igjen å spille. Han sikter til borteoppgjøret 22. oktober mot Alta, som ligger midt på tabellen og har fint lite å spille for, i hvert fall ift. Bærum. Nielsen er fornøyd med dagens prestasjon: - Vi har hatt en veldig dårlig treningsuke, men i dag viser gutta lagmoral og glød. Jeg er stolt, og det andre målet vårt – frisparket fra 25 meter i krysset, red.anm. - er årets mål. At Asker rykker ned, synes han er leit: - Skulle gjerne hatt det lokaloppgjøret også til neste år.

Træff-trener Petter Sjåholm er “selvsagt skuffa”, sier han, både over resultat og prestasjon. - Vi var best i 1. omgang, og de var best i 2. Han innser at Træff ikke har all verden å spille for i siste kamp, men håper laget hans kan avslutte sesongen på en god måte hjemme mot Brattvåg neste lørdag – det er jo tross alt lokaloppgjør.