HiO-student til topps i "Klubben i mitt hjerte"

Journaliststudent Øystein Hjelle Bondhus har ledet fotballklubben Wam-Kam til seier i nasjonal supporterkonkurranse.
Tirsdag, 24 november, 2009 - 13:04


En gjeng skolekamerater stiftet i 2007 fotballklubben Wam-Kam. Bare to år senere tok de en overlegen seier i konkurransen “Klubben i mitt hjerte”. Der fikk sjuende divisjons-klubben flere stemmer enn mange lag i Tippeligaen.

Med nesten 1000 flere stemmer enn andreplassen gikk de av med seieren i klassen “Spesialidrettslag under 100 medlemmer”.

Journaliststudent ved HiO, Øystein Hjelle Bondhus, er både lagleder, trener og styreleder i Wam-Kam. De siste ukene har han brukt mye tid på å få folk til å stemme.

– Vi har fokusert mye på dette, og det er veldig gledelig at folk har engasjert seg i klubben vår, forteller han.

Her kan du lese hva Journalen har skrevet om denne saken tidligere.

Betyr mye

Seieren betyr ifølge Bondhus mye for klubben, som også har et rekruttlag i åttende divisjon.

– Denne konkurransen har virket veldig samlende for hele klubben og det betyr mye for oss, sier HiO-studenten.

Øystein Hjelle Bondhus har ledet Wam-kam til nok en seier. – Det er kjempegøy, forteller han. Foto: Silje Vagnild

Ved siden av heder og ære vinner også klubben utstyr for 25 000 kroner.

Det er ikke mange måter for oss å samle inn penger på, så disse pengene kommer godt med, sier Bondhus.

Med førsteplass i sin kategori og en sjetteplass sammenlagt kan klubben skryte av å ha slått lag som Bodø-Glimt og Lillestrøm.

Vi fikk over 2 200 stemmer, og det er like mange stemmer som de to klubbene til sammen, forteller den fornøyde laglederen.

Mye hjelp

Gutta har selv stemt og mobilsert både familie og venner. På klubbens hjemmeside har de hatt jevnlige oppdateringer og oppfordret folk til å stemme. Men også Facebook har blitt flittig brukt.

– Det har blitt sendt ut veldig mange meldinger, og jeg oppdatert mye. I fjor truet Facebook med å kaste meg ut, men i år gikk det heldigvis greit, forteller studenten.

Også klubbens sponsor, Surnadal Sparebank, har stått på for å stemme laget fram.

– De ansatte i Surnadal Sparebank har vært med å stemme, og også folkehøgskolen jeg gikk på har oppfordret folk til å stemme på oss gjennom nettsiden sin. Det at så mange bryr seg, og at de har vært med å spre budskapet, er veldig koselig å se, forteller han.

Konkurransen “Klubben i mitt hjerte” arrangeres Dagbladet.no, og alle idrettslag i hele Norge deltar. Man kan stemme i 13 dager, og man kan kun stemme en gang per pc om dagen.