Branntrøbbel i bøttekottet

En vaskemaskin utløste brannalarmen på Høgskolen i Oslo.
Tirsdag, 13 april, 2010 - 11:53


– Dette er ingen øvelse, informerer Einar Bakke, Driftsteknikker i Pilestredet 48 der alarmen ble utløst. Mange av studentene ser derimot ut til å være av motsatt oppfatning. Stemningen var avslappet under evakueringen. Guro Nygård var med på brannøvelsen i mars, og trodde derfor ikke at det var øvelse nå igjen.

– Men man tror jo aldri det er helt på skikkelig, fortsetter Nygård.

I mars fikk Høgskolen kritikk for dårlig gjennomføring av brannøvelsen. Det kan imidlertid se ut som de har ordnet opp i problemene. Brannalarmen ble utløst klokka 10.15 tirsdag 13. april. Studentene ble ledet kontrollert ut av synlige brannvakter i hver etasje. Etasjelederne var også flinke til å holde folk borte fra hovedinngangene. Brannvernlederen på HiO, Rolf Harald Bruflot Møller er svært fornøyd med evakueringen

– Det gikk veldig bra, denne gang fikk vi skryt av brannvesenet, sier Bruflot Møller.

Det var litt bekymring fra noen av studentene og de etasjeansvarlige om hva som var skjedd nede i TV-kjelleren. Kjelleren, som har nedgang i P48, ble ikke evakuert, dette fordi den har underjordisk forbindelse med nabobygningen P50, der brannalarmene ikke ble utløst. Møller forklarer at dette er slik det skal være.