Dobbelt så dyre løft

Høykolens to treningsrom opererer med to vidt forskjellige priser. Treningsrommet i bygg P52 er dobbelt så dyrt som treningsrommet i P35.
Torsdag, 7 oktober, 2010 - 13:56


Dersom du tegner abonnement hos treningsrommet på P35 slipper du unna med en årsavgift på 400kr, dette tilsvarer summen studentene som trener på P52 må betale per semester.

Årsaken til de forskjellige prisene skyldes i hovedsak at de drives av to forskjellige avdelinger, som har forskjellige inntekstkilder og muligheter.

Treningsrommet på P35 administreres av studentrådet ved Ingeniørutdanningen, med student Sua Rusten som hovedansvarlig. På P52 er det høyskolelektorene i kroppsøving Carl-Henrik Bergsjø og Steinar Brattenborg som har ansvaret for den daglige driften.

Begge rommene har salg av treningsabonnementer til studentene som hovedinntekt, men i motsetning til Bergsjø kan Sua Rusten søke om ekstramidler gjennom strategipotten. Dette er penger som gis fra administrasjonen til studentrådene, som igjen fordeler disse på de ulike studentgruppene. Treningsrommet på P52 administreres ikke av en studentgruppe, og kan derfor ikke søke om midler.

Under samme administrasjon

Grunnen til at de to treningsrommene ikke administreres av én avdeling, eller én studentforening, forklares med at ingeniørutdanningen i sin tid holdt til i Vika hvor de hadde sitt eget treningsrom.

 – Det er underlig at studentene har ulike treningstilbud på samme skole. Å få alt under samme administrasjon er absolutt en idè, men det er ønskelig at det fortsatt drives av studentene. Hvordan det kan løses praktisk, og om det er ønskelig fra IU og SAM, er et annet spørsmål, sier Rusten.

Han understreker at problemet må tas opp i studentstyrene. – Det viktigste er å ivareta studentenes behov slik at de får et bra, billig og godt treningstilbud.

 – Studentparlamentet ser det ikke som sin oppgave å slå sammen de to treningsrommene. Men vi skulle gjerne ønsket mer kontakt med de som administrer slik at vi kunne reklamert mer for treningsrommene på våre nettsteder, sier velferdsleder Sigurd Lund.

Ingeniør og Samfunnsfag prioriteres

 – Alle studentene ved HiO er velkomne til å trene her, men ved plassmangel vil vi prioritere studenter ved SAM og IU, sier Rusten.

Dette betyr at studentene ved høyskolens fem andre avdelinger stiller bakerst i køen for det rimeligste treningsalternativet.

Selv om prisene på de to treningsrommene spriker, er mulighetene stort sett de samme. Begge rommene tilbyr tredemøller, spinningsykler, styrkeapparater og frivekter. I tillegg kan brukerne på ingeniørbygget benytte et rom med matter der det også er en boksesekk og et pingpongbord.

Begge lederne forteller at treningsrommene er nullprofitts ordninger, og at nesten alt av inntekter går til innkjøp og vedlikehold av utstyr. De forteller også at de har jevnlig kontroll av kvaliteten på utstyr.

Liten oversikt om prisforskjellene

Verken Sua Rusten eller Carl-Henrik Bergsjø var klar over prisforskjellene på de to treningsrommene. Det var heller ikke fysioterapistudentene Gøran Berdal, Trond Kim Luraas, Mats Holsæter og Olav Lund, som jevnlig bruker treningsrommet ved P52.

 – Om mulighetene er de samme, er det rart at vi må betale mer, sier Gøran Berdal.

Men de er alle enige om at tilbudet ved P52 er godt.

– Det er et bra tilbud, selv om apparatene er litt gamle, sier Trond Kim Luraas.   

Men om gutta engang i fremtiden vil løfte jern til samme pris som på P35 gjenstår å se.