Forsinket miljøsertifisering

Miljøsertifiseringen av Høgskolen i Oslo skulle starte 1. august, men har ennå ikke kommet igang.
Torsdag, 7 oktober, 2010 - 11:01


Pengene til miljøsertifiseringen ble bevilget i desember 2009. Etter en anbudsrunde ble det i mai 2010 bestemt at Det Norske Veritas skulle få oppdraget med å sertifisere høyskolen. Oppstartdato for sertifiseringen ble satt til 1. august. Nå er august langt forbi, og arbeidet med sertifiseringen har ennå ikke kommet igang. 

Starter i oktober

Grunnen til utsettelsen i høst skal være at Det Norske Veritas ikke hadde anledning til å starte sertifiseringen i august. Det første møtet mellom høyskolen og DNV blir i midten av oktober, informerer ansvarlig for miljøarbeidet ved HiO Wilfred Mørch. Hvor lang tid en sertifiseringprosess vil ta vet han ikke. Men han presiserer at det er viktig at sertifiseringen gjøres ordentlig, og at realistiske målsettinger blir satt slik at den langsiktige gevinsten blir størst mulig.

- Målet er mindre forurensning, mindre søppel, lavere energiforbruk og mindre unødvendig transport, sier Mørch.

Både studenter og ansatte vil være viktige medspillere. Det vil blant annet bli satt i gang kildesortering av alt avfall og energiøkonomisering. Mørch tror ikke at det vil bli noe problem å få studentene med på laget så lenge det blir gitt rett informasjon til rett tid.

- Jeg tror det blir vanskeligere å få med gamle professorer enn studenter, sier han. Men så lenge det blir gitt god informasjon, tror Mørch at alle vil være med og bidra til å gjøre høyskolen mer miljøbevisst.

Positivt innstilt

Det er driftsavdelingen som vil få arbeidet med å dokumentere og kartlegge om høyskolens miljømålsettinger blir fulgt etter en sertifisering. De vil lese av strømmen og følge med på at søppelet blir riktig sortert. Driftsleder Per Tangen er kjent med at en miljøsertifisering av høyskolen har vært jobbet med i lengre tid, og ønsker en slik ordning velkommen:

- Det skal ikke stå på oss, sier han.