Lynkurs mot skrivesperre

Sliter du med skrivesperre? Lei av tunge formuleringer? I oktober kan du ta intensivkurs for å få fart på språket.
Torsdag, 7 oktober, 2010 - 14:07


For første gang tilbys studenter og ansatte et skrivekurs på Høgskolen i Oslo. I tre dager fra 19. oktober arrangeres det kurs som skal bedre deltakernes skriveferdigheter.

- «Skriveuka» er noe nytt som vi prøver ut i år. Det er mange som sliter når de skal skrive akademiske tekster. De møter den skriftlige barrieren, og det er viktig for oss å hjelpe studentene over den, sier Jorun Nossum, prosjektleder for Interkult, som sponser Skriveuka og PLUSS.

- De som er gode til å skrive har gjerne øvd lenge, sier Nossum. - Derfor valgte vi å legge Skriveuka så tidlig som mulig. Det gir studentene tid til å øve fram til eksamen. Mange studenter møter problemer og utfordringer i sin studiehverdag, og skriving er noe av det flest sliter med. Dette er en viktig nøtt å knekke som student, mener Nossum.

Godt tiltak

Skriveuka inneholder fjorten kurs. Temaene omhandler alt fra skrive og lesevansker, akademisk skriving på engelsk, behandling av store tekster og det å skrive etter bestemte maler. Kursene er gratis og åpne for alle.

- Dette er et flott tiltak. Selv om jeg som journaliststudent kanskje ikke er i kjernegruppa, har jeg lyst til å møte opp for å vise min støtte til prosjektet, sier Hildegunn Fallang.

Medstudent Heidi Gjestad er enig. Hun legger til at initiativet fra PLUSS er veldig viktig:

 - Dette kan gjøre at mange får et nytt syn på skriving, og ikke mister håpet, sier hun.

Student og kursholder

Shaiza Sarwar er den eneste studenten som bidrar som kursleder under Skriveuka. Hun vant 2. plass i Aftenpostens kronikk-konkurranse i vår. Torsdag 21.oktober tar Sarwar for seg temaet: Minoritetsspråklig eller ikke?

- Vi jobber mest med minoriteter, men det er ikke bare de som sliter med språket. Det gjelder mange studenter, og også en del ansatte har etterlyst veiledning i å skrive, sier Jorun Nossum.

Samme dag avsluttes uka med et kurs for ansatte om det å veilede studenter i forbindelse med skriftlige oppgaver, og May Vatnes refleksjoner rundt veiledningsprosessen.

Nossum forteller at Skriveuka vil bli grundig evaluert. Dersom responsen er god, kan dette kunne bli et fast tilbud ved HiO.