Vanskelig å være kristen på HiO

Høgskolen i Oslo ønsker stor takhøyde for religiøs utøvelse. Uansett tro skal alle bli akseptert og respektert. Allikevel tror Eirik Soldal (23) at det ikke alltid er lett å være kristen på HiO.
Fredag, 1 oktober, 2010 - 10:49


Eirik Soldal er leder av ”laget på HiO”, de kristnes studentorganisasjon. Han har opplevd skepsis til sin tro, også fra lærere.

- I noen forelesninger har det hendt at læreren har snakket om Gud som ”en myte”, eller sagt ”det tror vi jo ikke på lengre”. Det er ikke så hyggelig, sier Soldal.

- Mange tar nok litt avstand når de hører at man er kristen. De er ekstra vare for oss, kanskje til og med redde. Som lærer skal man jo helst være objektiv. Er ikke ateisme også en tro? spør han.       
 

Liten åpenhet

Soldal skulle ønske folk var mer åpne for religion på høyskolen. Han antar at mange kristne er opptatt av hvordan andre tenker om dem, og at de derfor ikke tør å stå opp for religionen.

- Det er noen som rett og slett feiger ut, inkludert meg selv, til tross for at de egentlig ønsker å dele sin tro, sier Soldal.

- Jeg skulle også ønske flere turte å komme bort og spørre oss hva vi driver med,  sier Soldal.
 

Skolen tilrettelegger

Studentprest ved HiO, Valborg O. Stene, mener at høyskolen jobber aktivt for å motarbeide fordommer mot religion, og  tror ikke at det finnes mange lærere som Eirik beskriver. Hun mener HiO sørger for at alle skal kunne praktisere sin tro på høyskolen.

Studentpresten og Soldal er begge tydelige på at de synes administrasjonen gjør en god jobb. HiO har sørget for stille- og bønnerom, og arrangerer møter for studenter med ulike bakgrunner.