Underskudd for samfunnsfagene

Fakultet for samfunnsfag (SAM) går inn i det nye året med millionunderskudd.
Torsdag, 26 januar, 2012 - 13:03


Hele 4,3 millioner kroner i rødt. Det er utgangspunktet for fakultet for samfunnsfag (SAM) når budsjettet legges frem for høgskolestyret i begynnelsen av februar.

- Vi ble klar over dette rett etter nyttårsskiftet, sier dekan Dag Jenssen ved SAM.

Setter stillinger på vent

Situasjonen medfører ifølge Jenssen blant annet at flere planlagte stillingsutlysninger vurderes skrinlagt - hvorav ett vikariat på bachelorstudiet sosialt arbeid allerede er satt på vent.

- Vi ser veldig nøye på utlysninger av stillinger, og hver enkelt vil vurderes. Dette er kostnadskrevende stillinger, sier Jenssen.

Han understreker at det ikke vil gå ut over det faglige.

- Vi er ganske beskjedne når det gjelder strategimidler, men påser at det er penger til nødvendige faglige reiser og faglig aktivitet, sier Jenssen.

I et fusjonsår

Jenssen begrunner underskuddet med at HiOA nå er inne i et «fusjonsår», hvor HiO blir til HiOA, og mye må omorganiseres.

- Det er noen nye lederstillinger, og samtidig et spørsmål om budsjettet på hele høgskolen og for de fakultetene som har fått nye oppgaver, er godt nok finansiert, sier Jenssen.

Søker ph.d.

Jenssen forventer at noen penger vil komme inn i løpet av året, og dermed balansere budsjettet.

- Vi kommer til å legge inn en søknad til støtte til ph.d.-utdannelsen i sosialt arbeid og sosial politikk. Der vil vi forsøke å skaffe penger i løpet av året, og da forsvinner èn million kroner fra underskuddet med en gang. Ofte skjer det endringer i løpet av et år - for eksempel at ting som egentlig ville trekke penger ikke gjør det likevel, sier Jenssen.