Nye kildesorteringsrutiner på HiOA

På tross av nye rutiner er mange studenter uvitende om det nye tilbudet.
Onsdag, 21 januar, 2015 - 13:53


Driftsleder Per Tangen uttalte til Khrono i 2013 at bedring av kildesortering på HiOA var planlagt innen slutten av 2014. Nå er de nye miljøstasjonene på plass, men altfor få studenter vet om den nye ordningen, og stadig går avfall i feil beholder.

Studenter uvitende om tiltak

I Foajéen i Eva Balkes hus er det satt opp en liten miljøstasjon. Her kan man sortere plast, flasker, papir og restavfall.  Abdalla Al-Husseini studerer farmasi på HiOA. Han var ikke klar over at Høgskolen har begynt å resirkulere plast og flasker før journalen opplyser han om dette.

– Jeg er opptatt av å kildesortere, og gjør det hjemme. Men her er det en annen sak. Alt går som regel i samme dunk, sier han.

– Men det er hyggelig å se at det gjøres noe, selv om jeg ikke visste at de var her, sier han, og peker mot de nye kildesorterings-dunkene som er plassert i første etasje.

– Bør ha flere alternativer

Flere av studentene som Journalen har snakket med er ikke klar over tiltakene Høgskolen har innført.

– Det visste jeg ikke, sier journaliststudent Halvor Ekeland, tydelig overrasket.

– Jeg kaster all søpla i samme kasse, men nå som jeg vet om miljøstasjonen så endrer det seg kanskje, sier han.

Ekeland peker også på at det er for få alternativer.

– Én miljøstasjon per etasje er ikke nok. Det virker ikke som Høgskolen prioriterer kildesortering særlig høyt, avslutter Ekeland.

Syndens boss.jpg

Driftsleder på HiOA, Per Tangen, besvarte dessverre ikke Journalens henvendelser.

Feil kildesortering kan føre til bøter

Alle husstander skal sortere matavfall og plastemballasje, dette skriver Renovasjonsetaten selv på sine egne sider. Kildesortert avfall bidrar til å redusere klimagassutslipp, og bedre luftkvalitet og gjenvinning av verdifulle ressurser. Renovasjonsetaten opplyser ikke om de samme reglene gjelder for kommunale institusjoner, og var heller ikke tilgjengelig for kommentar.