Skal vise hvordan det er å være ung i Europa

13 profilerte fotografer har, med midler fra flere organisasjoner, skapt utstillingen "Sea change" i et forsøk på å dokumentere ungdom i Europa og deres fremtid.
Mandag, 19 januar, 2015 - 15:14


Fra 12. januar til 1. februar henger utstillingen “Sea change” på litteraturhuset i Oslo. 13 fotografer fra 13 forskjellige land ble invitert til å dokumentere hvordan det er å være ung i et utstabilt Europa. Prosjektet har foregått over 2 år og er støttet av blant annet utenriksdepartementet og  organisasjonen Fritt-ord.

Sea changeBilder av Donald Weber - Romania 

Usikker fremtid

Etter finanskrisen i 2007, er det flere byer i Europa som sliter med høy arbeidsledighet, spesielt blant unge. Spørsmål om mulighet i fremtiden, mulighet for utdannelse, og risiko ved sykdom sitter i hos mange unge i dag.

Målet med fotoutstillingen er å dokumentere generasjonen som er nærmest fremtiden.

Vidt spenn

I utstillingen, tar fotografene oss med til hjemlandet sitt. Bildene viser et spenn fra festing med overklassen i Hellas av Yannis Kontos, tyrefekting i Portugal av Josè Sarmento Matos til rolig bading på Island av Tommy Ellingsen.

Åpningen av utstillingen ble markert med flere konferanser og debatter fordelt på fire dager. Flere av fotografene deltok.