Store utskiftninger i ledelsen på HiOA

I løpet av våren skal over 30 lederstillinger lyses ut.
Mandag, 26 januar, 2015 - 15:39


Stillingene som i regi av Høgskolen i Oslo og Akershus lyses ut, inkluderer prorektor for utdanning, prorektor for forskning og utvikling, dekaner for alle fire fakultetene og senterleder for senter for profesjonsstudier.

Det som fanger alles oppmerksomhet er imidlertid hvem som skal overta stafettpinnen for Kari Toverud Jensen som høgskolerektor. Jensen var første rektor ved høgskolen etter sammenslåingen av Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Akershus, men også hun skal byttes ut.

Mange søkere

Det er ifølge nettavisen Khrono mange interne som har valgt å søke på stillingen, men favoritten er for øyeblikket den amerikanske professoren Curt Rice (52). Rice er professor i lingvistikk og har tidligere fungert som prorektor ved Universitetet i Tromsø i tidsrommet 2008-2013.

Tord OverlandLeder av Studentparlamentet, Tord Øverland, er ikke videre bekymret for utskiftningene ved HiOA.Konsekvenser for studentene

Tord Øverland er leder for Studentparlamentet på Høgskolen i Oslo og Akershus. Han forteller at en utskifting av ledere kan ha konsekvenser for studentene, men at det er vanskelig å si noe sikkert på forhånd.

– Ved HiOA har det lenge vært fokus på forskning og forskningskvalitet, men med disse utskiftningene kan en konsekvens være at fokuset i større grad vil rette seg mot utdanningskvaliteten, sier Øverland.

 

Ikke bekymret

Han forteller videre at eventuelle nye instituttledere må ta seg tid til å sette seg inn i hvordan instituttet fungerer, og at det kan påvirke elevene. Han har derimot stor tro på at de student-tillitsvalgte vil være godt rustet til å takle utskiftningene som kommer.

Han sier videre at kontinuitet kan være bra, og mener at utskiftningene ikke nødvendigvis trenger å bli så mange.